Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Typer av Propellrar

Propellrar är enheter som ger dragkraft för vissa typer av båtar och flygplan. De flesta propellrar bestå av minst två blad med ett hål i mitten där propellern är säkrad. Ofta, båt och flygplan propellrar operera från samma grundläggande designkoncept, så en översikt av de allmänna typer av propellrar kommer att bekanta dig med de vanligaste typerna som används på båda. Fast-propellrar

Fixed-propellrar har fasta blad, dvs vinkeln och orienteringen av bladen kan inte ändras. Vanligtvis är bladen av en fast propeller inställd i en vinkel som bäst passar den typ av flygplan eller båt som propellern alstrar dragkraft. Dessa propellrar är tillverkade i ett stycke. Fast-propellrar är mycket tillförlitliga och kostar mycket mindre att tillverka, installera och underhålla än andra typer av propellrar. De är oftast gjorda av antingen trä eller aluminium.
Propellrar

propellrar kan ändra tonhöjden sina blad till många olika platser. I ett flygplan, kan piloten ändra propellerns stigning under flygning med hjälp av en hydraulisk mekanism. I båtar, kan propellrar ändras beroende på vattenförhållandena.
Tvåläges Propellrar

tvåläges propellrar används i flygplan bara. De har också en justerbar tonhöjd och, till skillnad från marken ställbara propellrar, kan de ändras när flygplanet är i luften. Men de kan bara ändras till en av två förinställda lägen.
Ground ställbar propeller

Ground ställbara propellrar har blad som kan justeras med hjälp av rätt verktyg. Flygplanets Motorn måste vara avstängd för att orienteringen av bladen som ska ändras. De flesta flygplan kommer med specifikationer för vinkeln på bladet.
Konstant hastighet Propellrar

konstant hastighet propellrar används i flygplan. De är utformade för att bibehålla samma antal varv per minut (rpm) oavsett förhållanden genom vilka planet flyger. En elektrisk eller hydraulisk mekanism styrs av en regulator att föraren kan justera under flygningen. Men ofta dessa propellrar automatiskt ändra tonhöjd för att upprätthålla en viss hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103368.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.