Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en 4 Cylinder Mercruiser

Du måste förbereda din fyrcylindrig Mercruiser motor för minusgrader innan vinterförvaring. Det vatten som sugs upp inuti motorn av pumphjulet behöver tömmas från motorn. Du måste manuellt ta bort avtappningspluggarna på nedre blocket att låta vattnet rinna ut ur motorn. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i kostsamma reparationer i våras. Vinterförvaring förnödenheter kan köpas hos din lokala båt butik, och processen kan slutföras själv. Saker du behöver
Wrench in
Outdrive muffar
trädgårdsslang
Imma olja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort motorkåpan på din båt. Lokalisera gnistfångaren monterad på toppen av förgasaren. Den gnistfångaren är en rund luftfilter, vanligtvis guld i färg, som hålls på förgasaren med en mutter. Ta bort denna mutter med en skiftnyckel och dra gnistfångaren bort av förgasaren.
2

Fäst outdrive muffar till en trädgårdsslang kopplad till en vattenkälla. Placera muffar över ventilerna på outdrive. Ventilerna är placerade på den nedre enheten av outdrive på varje sida.
3

aktivera vattnet att förse outdrive med vatten genom outdrive muffar.
4

Starta motorn och låt den gå på tomgång.
5

Spray imma olja i förgasaren tills motorn stannar. Detta kommer att förhindra uppbyggnad av bensin lack på förgasaren flyter.
6

Stäng av vattentillförseln och ta ut outdrive muffar från outdrive.
7

tillbaka gnistan avledare och dra åt muttern med skiftnyckel.
8

Avlägsna avtappningspluggen sitter på utsidan av båten i den bakre med skiftnyckel.
9

bort avloppet pluggar från motorblocket med skiftnyckel. Se din bruksanvisning för platser avtappningspluggen som varje år kan vara annorlunda. Låt vattnet rinna ut ur motorn innan du sätter tillbaka pluggarna och dra åt dem med skiftnyckeln.
10

Sänk outdrive att hålla växlarna smorda under lagring.
11

Vrid batteriet omkopplaren till "Off". Om du inte har en switch installerad på din båt, ta bort den negativa terminalen med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103826.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.