Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger en Drivankare

Om du är ute på vattnet regelbundet på någon typ av farkost, är ett ankare en viktig del av utrustningen för att ha med dig. Drivankare har många användningsområden, men i första hand är till för att hjälpa till att stabilisera en farkost i krabb väder. Ankare sitter inte på havsbotten, men istället är tänkta att förankra båten till en plats i vattnet, eller att sakta ner sina rörelser avsevärt. Ankare är också kända som drogues. Instruktioner
1

Skär ett rep i rätt längd för att driftsätta ett drivankare. Det finns olika riktlinjer som finns för hur mycket lina du vill ha, och en erfaren användare av just din modell kan ge dig råd om kortare eller längre rep baserat på hur din båt handtag i hård sjö. Spärr att välja en lina som är lika med 10 meter av längd för varje fot i längd på din båt.
2

ankaret sig ur en bit duk, eller köpa en premade fallskärm ankare . Drivankare själv är en bit grov duk eller tyg som fungerar som en fallskärm släpas bakom båten för att bromsa dess rörelse. Om du vill göra din egen mycket enkel drivankare, kan du klippa en triangel av arbetsytan. Gör det en liksidig triangel som mäter 3m per sida. Annars kan du köpa en mer sofistikerad fallskärm ankare. Addera 3

Vikt botten av drivankare om du inte använder en premade ankare. En premade ankare fallskärm kan ha vikter redan i den för att se till att ena sidan av ankaret stannar nere. Du kan vika över tyget och sy en tub in i den och köra en stålstång genom att väga ditt eget. Sedan bifoga sänken i varje ände av stången. Detta bör hålla ankaret i rätt riktning. Böj staven i slutet för att hålla den från att falla ut ur loopen och skapa ankarpunkter för rep.
4

Bifoga ett betsel till ankaret. Du kan köpa ett betsel som redan görs för att fästa ditt ankare. Annars kan du fästa linor för att arbeta som betsel till öglorna på ditt spö. Vik över tyget igen och skapa slingor på de andra två sidorna att trä repet genom och skapa en ögla i toppen av ankaret. På de två nedersta hörnen, bifoga betsel rep till öglorna i din metallstav och sedan bifoga den tredje tränset repet till ögla upptill av ankaret. Fäst alla betsel linor till en lekare. Om du använder prebought element för att bygga ett drivankare, kommer du att hitta din fallskärm och betsel har många fler än tre fästpunkter. Den vridbara ansluts till din primära ankare rep.
5

Knyt en hämtning linje på toppen av ankaret. Fäst den till samma övre slingan som du använde för att fästa tränset med eller till rätt plats för hämtning linje som du hittar på en köpt ankare. Bifoga en flottör till början av raden så att du kan hämta drivankare.
6

Kör en linje från flottören och flottören repet tillbaka till båten så att du kan kollapsa och dra seglet i när du är klar med ankaret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104105.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.