Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Instruktioner Lagerbyte Boat Axel

Hjullager är precisionsdetaljer som är förpackade i fett och låta hjulen snurra fritt. Hjullagren vid varje ände av axeln på en båttrailer behöver regelbunden uppmärksamhet eftersom de är nersänkta i vattnet varje gång du startar din båt. Detta innebär att de båttrailer axellager kan behöva bytas ut oftare än andra vagnar eller fordon som inte tagits in i en sådan svår uppgift. Lagren på en båttrailer kan ändras i en till två timmar. Saker du behöver
Stoppklossar (2) katalog rörtång
Scissor jack eller hydraulisk domkraft
stödbenet
platt skruvmejsel
Tänger
Justerbar Shop skiftnyckel
trasor
Axel fett
Momentnyckel
Replacement sprinten (1 per hjul) katalog Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Park trailern på ett fast, plant underlag. Arbetet med ett hjul i taget för säkerheten. Chock hjulet på motsatt sida av trailern kommer du att arbeta på först. Lossa, men ta inte bort, hjulet klackarna på hjulet du behöver ta bort med en rörtång. Placera en sax domkraft eller hydraulisk domkraft under axeln inom 8 inches av hjulet. Höj domkraften tills hjulet befinner sig på marken. Placera en pallbock under axeln, sedan sänka sax eller hydraulisk domkraft.
2

Demontera hjulet klackarna med rörtång. Gasp hjulet på varje sida och lyfta den från hjulnavet. Ta bort locket center damm eller trycklocket (beroende på släpvagnen) genom att bända loss den med en platt skruvmejsel. Ställ det åt sidan.
3

Dra loss sprinten som håller muttern centrumnavet från svarvning med en tång och kassera den. Ta mitt muttern med en skiftnyckel och ställ den åt sidan. Dra det yttre hjullagret från mitten av navet och kassera den. Bänd lagret ut med platt skruvmejsel om det behövs, men lagret ska komma ut lätt. Dra hjulnavet från axeln spindeln. Skjut det inre lagret ur spindeln och kassera den. Rengör navet och spindeln med en trasa för att avlägsna smuts och fett.
4

Packa ersättande inre och yttre lager i fett genom att placera en 1-tums boll av axel fett i handflatan och arbetar kanten av lagret i fettet runt dess omkrets med den andra handen.
5

Skjut det inre lagret (den större av de två lagren) på spindeln tills den sitter ordentligt med avsmalnande änden vänd utåt. Skjut navet på spindeln tills den kommer i kontakt med det inre lagret. Skjut det yttre lagret på axeln med den avsmalnande änden vänd inåt tills den kommer i kontakt med navet.
6

Byt navmuttern och vridmoment till tillverkarens rekommenderade täthet med en momentnyckel. Skjut en ny saxpinne i hålet i änden av spindeln för att hålla muttern inte lossnar. Böj stift över med en tång så dammskyddet eller trycklocket passar över det.
7

Fyll trycklocket (om sådan finns) 1/3 full av fett. Knacka trycklocket eller dammet tillbaka locket på navet med en gummiklubba tills det sitter ordentligt. Montera tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Höj släpvagn med sax eller hydraulisk domkraft och ta bort stödbenet. Sänk domkraften och dra åt muttrarna en sista gång i ett korsvis.
8

Upprepa ovanstående procedur för de återstående hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103955.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.