Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad orsakar Impellers gå ut på båtmotorer?

En impeller mekaniskt drar vatten i en jet-båt motor eller jet-pump, snarare än att använda en propeller för att driva båten genom vattnet. Medan propellrar är benägna att skada, pumphjul har en ännu svårare liv eftersom de suger skräp mot sig själva som en undervattens vakuum. Allt från sand till alger och havstulpaner, och allt annat flyter i vattnet kan sugas in i ett skovelhjul som orsakar slitage, skador eller fel. Sand

Sand är ett betydande bekymmer, speciellt på grunt vatten. Till exempel, om du har precis bordat och rörde upp sanden nära båten, den andra motorn accelererar, impellern drar sanden i jet-pump. Det är ungefär som att få sandblästrad. Så småningom kommer den nötning från sand bära bort på pumphjulet, ändra dess form och prestanda. Sand i lagren är mer sannolikt att orsaka katastrofala fel än blad-slitage från sand.
Rocks och annat skräp

Sand är slipande, men det är osannolikt att bryta ett pumphjul, det bara dramatiskt accelererar sin slitage. Sugande en liten sten i fläkthjulet kan mycket lätt förorsaka katastrofala fel, omskakande eller dåligt skada propellerblad. Andra hårt skräp kan sugas in i pumphjulet, såsom snäckor eller ens fiske hårdvara. Något riktigt hårt kan orsaka omedelbara och totala misslyckande.
Användning och brutna Blades

Med användning, så småningom impellrar kommer sannolikt att gå ut. De sista bara så länge. Det finns en ackumulerad effekt av sand, användning, friktion, chips från skräp och snäckor som fångats i tång sugs in i jet-pump. Varje effekt försvagas ytterligare pumphjulet. Till exempel kan flera små chips göra ett blad långt mer benägna att bryta.
Lager och torrkörning
Water

ger ett par viktiga funktioner för jet-pumpar. Viskositeten hos vatten håller bladen från att spinna för fort och det kyls pumphjulet. De delar av pumphjulsarrangemanget som uthärda mest friktion är lagren. Lager är speciellt framtagna anslutningar för att minska friktion och vibrationer i rör (bärande) delar. Impeller lager lita på kylning från vattnet. Om pumpen går torr, kan den överhettas lagret eller lagren snabbt orsakar katastrofalt misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104578.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.