Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter Boat Struts

Båt struts är metall-komponenter som stöder de radiella laster av propellern (hjulet) och drivaxel. Stagen är monterade en på varje sida av axeln och vid 90 grader mot axeln. De är bultade genom botten och in i blockering som hjälper till att fördela belastningen. Stagen montera cutless lagret, som kontaktar axeln precis framför den främre kanten på hjulnavet. Lagret är gummi och smörjs och kyls av vattnet. Lagren måste tas bort med en cutless lageravdragare. Saker du behöver
mekaniker verktyg
Razor kniv
Hammer
gasolbrännare
Polyuretan täta (3M 5200)
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Lokalisera och få tillgång till fjäderben bultar där de sticker ut genom sina stödblock. De kommer att vara nära baksidan av båten och ett par meter från mittlinjen på båda sidor.
2

Håll strut skruvarna från botten med en skiftnyckel. Avlägsna muttrarna från bultarna inne i båten med en skiftnyckel eller en spärr och djup sockel. Använd penetrerande olja eller diesel på bultarna om de är kraftigt korroderade eller envis.
3

Knacka bultarna ner och ut ur skrovet med hammaren. Dra åt bultarna resten av vägen ut för hand underifrån.
4

Avlägsna hjulsäkringsmuttern och dra hjulet från axeln. Applicera värme till navet i hjulet med en ficklampa och knacka bort det med hammaren om det är envis.
5

Skär all diktning eller färg som är runt kanterna på stagen där de möter botten. Jerk stagen fria från botten och skjut ner dem och från axeln.
Installation
6

Skjut den nya fjäderben på axeln och upp till sin ställning gentemot skrovet. Var försiktig så att du inte skadar cutless lagret med gängorna på änden av axeln eller axelkilen.
7

Skjut stagen ned något och tillämpa en liberal lager diktning till plattorna strut bult. Skjut stagen upp i position och montera skruvarna från undersidan. Montera muttrarna på insidan och dra åt dem bara tills några av fogar pressas ut från under strut bult plattan.
8

Låt fogtätning att ställa i cirka åtta timmar, sedan dra upp muttrarna . Klipp bort överflödigt fogtätning av med en rakkniv kniv. Täta kanterna på strut plattorna där de möter skrovet till mässan (jämn) från anslutningen.
9

Montera hjulet på axeln. Se till att axeln nyckeln är i läge och att den är i linje med skåran i hjulnavet. Montera låsmuttern och dra åt den ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103509.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.