Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Wire en ST50 djupomvandlare

En Raymarine ST50 är ett instrument som mäter både båtens fart och vattendjup. Hastighet mäts med hjälp av en pitot monterad på akterspegeln. Vattendjupet mäts genom avläsningar från en givare. Givaren monteras antingen i eller genom skrovet, eller på akterspegeln. När givaren är monterad, är ledningarna det till ST50 relativt enkel och tar bara några minuter. Saker du behöver
Borr satt
Skruvdragare
Marine silikontätningsmedel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Infoga en borrkrona i chucken på en skruvdragare och dra åt chucken. Säkerställ att borrkronan är större än diametern hos kontaktdonet i änden av omvandlaren tråd. Borra ett hål i akterspegeln över vattenlinjen och direkt över givaren för aktermonterad givare. Slip givaren tråd genom hålet i akterspegeln.
2

Kör givaren tråden genom båten till platsen för ST50 för alla givartyper.
3 < p> Anslut givaren tråden i instrumentets kabelkontakten på ST50 för alla givartyper.
4

Tryck och vrid ringen på givaren tråden medurs för att låsa den på plats för alla givartyper.

5

in en borr i chucken på en skruvdragare och dra åt chucken när du arbetar med en akterspegel monterad givare. Kontrollera att borrkronan är mindre i diameter än de fästskruvar kabelklämmorna som medföljer givaren. Borra två hål i akterspegeln för skruvarna kabelklammerorganet. Hålen ska vara på samma avstånd mellan givaren och givarkabeln hålet. Borra styrhål bara så djupt som djupet av skruven.
6

Stryk på tätningsmassa på skruvarna med marint silikon och lägg en klick tätningsmedel över pilothålet. Lämna 3 inches av slack i givaren tråden mellan givaren och den första kabelklämman. Montera kabeln klämman över kabeln tråd och skruva fast fästskruven i testhålet med en stjärnskruvmejsel.
7

Montera den andra kabeln klämman på samma sätt, lämnar inget slack mellan den första och andra kabelklämma.
8

Håll kabeln täcker över hålet i akterspegeln. Markera monteringshålen på akterspegeln med pennan. Borra två hål som tidigare. Fyll tomrummet i givaren tråd hålet med marint silikon. Montera kabeln locket genom att köra sina skruvar i hålen på samma sätt som skruvar kabelklammerorganet. Fylla tomrummet mellan akterspegeln och kabelskyddet med marint silikon, slutföra kabeldragningen Raymarine ST50 givaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104654.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.