Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Johnson Outboard Felsökning

Johnson /Evinrude utombordsmotorer är välkända och pålitliga världen. Men som med de flesta motorer, slitage kan uppstå. Eventuella problem som kan uppstå med din Johnson utombordare är relativt enkelt att diagnostisera, oavsett om det är ett problem med en korroderad tändstift eller skadade bränslepump lock. Kör igenom några felsökningssteg innan du tar din utombordare i en marin mekaniker för service. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Compression testfigur
Visa fler instruktioner
1

Se till att det finns tillräckligt med bränsle till motorn. Kläm gummikolven bränsle primer för att kontrollera att den är följsam. Om det finns motstånd, kan det tyda på skada eller en blockering i raden, och bränsleledningen monteringen kan behöva bytas ut. Kontrollera bränsleledningarna för eventuella skador eller veck. Kontrollera bränsletanken finns tillräckligt med bränsle.
2

Häll en liten mängd bränsle och olja blanda i en plastflaska och sedan sprutar det direkt in i förgasaren intaget. Gör detta om utombordaren inte startar, även efter att ha fyllt bränsle glödlampan. Dra i startsnöret direkt efter sprutar in bränslet i förgasaren intag tills motorn stängs över.
3

Använd tändstiftsnyckel att ta bort tändstiftet. Inspektera kontakten för korrosion eller överdriven smuts. Rengör eller byt ut kontakten om det behövs. Ett tändstift som har en grå nyans är oftast bra.
4

Kontrollera alla tätningar eller packningar, mellan makt-huvudet och bränslepumpen för läckor eller skador. Packningarna tätar i motorns vätskor och är ungefär 1/8-tums tjock. En sprucken packning kan tillåta luft i systemet och skapa ett vakuum läcka när du skall kontrollera bränslet glödlampan.
5

Inspektera för bränsleläckage. Ta bort skruvarna bränslepump och prime eller pumpa lampan gummi bränsle. Titta efter eventuella läckage från det lilla hålet på baksidan av pumpen. Om du märker att läckande bränsle, kan detta tyda på att membranet behöver bytas.
6

Säkerställ att ringarna fungerar korrekt. Ta bort plasten motorkåpan för att kontrollera insidan för någon olja stänk eller rester. Om du märker olja, kan ringarna vara dåligt. Har en kvalificerad marin mekaniker utreda vidare för dig.
7

Inspektera locket bränslepump för eventuella sprickor eller skador. Om locket är sprucken, kan detta orsaka ett vakuum läcka i systemet när du skall kontrollera bränslet glödlampan.
8

Avlägsna gummistövel tändstiftet och plugg att se till att det finns tillräckligt tryck i motorn. Anslut mätaren kompressionstestet. Under normala förhållanden, bör trycket behandlingen vara mellan 60 psi (pund per kvadrattum) och 90 psi. Om avläsningen är lägre än detta kunde ringarna bäras. Har en marin mekaniker utreda vidare för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103908.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.