Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Wire en trevägs Länspump

En länspump är en viktig del av en båts säkerhetsutrustning. En trasig genom skrovet eller slang kan tillåta 79 liter eller vatten per minut eller över 4700 liter per timme i en båt skrov, enligt marin expert Alan Ross Hugenot. En korrekt installerad och trådbunden länspump kan hjälpa dig att nå stranden på ett säkert sätt i stället för att överge ett sjunkande båt. En länspump fast för tre-vägs funktion gör att pumpen drivas kontinuerligt, automatiskt styrs av en flottör eller avstängd. Saker du behöver
Wire pressverktyg
Wire strippor
Heat shrink
Butt kontakter
Värmekanon
Flottörbrytare
Länspump
Trevägs länspump switch
Visa fler instruktioner
1

Anslut länspump svarta kabeln till den negativa batteripolen. Om det behövs, förlänga vajern med en butt-kontakt och längd av tråd. Skala av ändarna på båda ledarna med en kabelskalare. Crimp skarvförbindning med en tråd pressverktyg. Skjut en bit krympslang över skarvförbindning, och tillämpa en värmepistol. Ta bort vingmuttern bort batteriets minuskabel. Crimp en ring kontaktdon till änden av kabeln. Montera kabeln på batteriets minuspol. Sätt tillbaka och dra åt vingmuttern på terminalen.
2

Anslut länspump bruna tråden till trefunktionsreglaget terminal märkt "pump". Dra ut tråden med en butt-kontakt och längd av tråd. Applicera värme krympa över skarvförbindning.
3

Wire flottöromkopplaren till trefunktionsreglaget. Förläng båda trådarna nivåvakt. Anslut en kabel till uttaget märkt "auto". Anslut den andra kabeln till terminalen märkt "pump".
4

Anslut en kabel från trefunktionsreglaget s "batteri" terminal till en säkringshållare. Anslut säkringshållaren till den positiva batteripolen. Sätt i en korrekt betygsatt säkring per pumpen instruktioner riktlinjer.
5

Test länspumpen. Kortfattat ställa trefunktionsreglaget till "On" läge. Den länspump bör nu igång. Ställ omkopplaren i läge "auto". Lyft nivåvippan. Den länspump ska slå på när flottören lyfts och stängs av när flottören sänks.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104324.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.