Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att skarva en Anchor Rope Chain

I motsats till vad vissa tror, ​​inte kommer ankarlinan skarvat till en ankarkätting från fabriken. Det finns några båtägare som är så skickliga på skarvning tredelat linje till en ankarkätting som man skulle kunna tro att det är tillverkat på det sättet. Övningen skrämmer dem som är ny på det, bara för att de inte har gjort det förut. Skarvning ett ankare rep till en ankarkätting är inget mysterium, och tar bara en kort tid att slutföra. Saker du behöver
Treslagen ankarlinan
Ankarkätting
Whip linje
eltejp
Hårtork
Knife
Butan fackla
Visa mer Instruktioner
1

Gripa ankarlinan 16 inches från slutet genom att linda piska linje tätt runt ankarlinan att förhindra riva upp förbi 16-tums led.
2

Avslöja rep twist till beslag.
3

Tejpa ändarna av varje av de tre strängarna med eltejp för att arbeta med strängar lättare.
4

Mata två strängarna i ankarlinan genom ena sidan av den sista länken på ankarkätting. Ring dessa strängar, nummer ett och nummer tre delar. Mata den tredje delen av ankaret repet genom den andra sidan av den sista länken på ankarkättingen. Kalla denna del nummer två. Dra utåt på alla tre delarna för att dra åt ankarlinan på den sista länken i kedjan. Krymp repet genom att värme från en hårtork.
5

Skär piskan strängen och ta bort den från ankarrepet.
6

Utför ett öga skarv genom att strängen nummer två över en tråd i ankarlinan och sedan under nästa strängen. Alltid trär strängen mot twist. Detta är en "tuck." Ta numret en sträng och gå över en sträng och sedan under nästa strängen. Gör samma sak med nummer tre. Alla tre delarna kommer att visas för att komma ut i den tvinnade rep på samma nivå, men från mellan olika strängar. Upprepa ytterligare två gånger.
7

Gör en avsmalning genom att klippa en tredjedel av trådarna i vart och en av strängarna i en punkt 1/2-inch förbi tredje tuck. Värm en fickkniv med en butan fackla tills den är tillräckligt varm för att smälta de 1/2-inch ändarna av repet platt mot ankarlinan. Komplett tre fler veck med uttunnade-ner linjer.
8

Skär resten av linjerna, vilket 1/2-tums sticker ut från den slutliga tuck. Värma den fickkniv och smälta de återstående strängarna platta till ankarlinan, slutföra skarvning av ankarlinan till ankarkätting.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104471.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.