Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vilka typer av olja att använda i Utombordsmotorer?

Utombordare motorer är vanligtvis kallas tvåtakt eller 2 mopeder och behöver marginella mängder motorolja i förbränningsprocessen. Moderna utombordsmotor modellerna har en separat tank för motorolja. Systemet kommer sedan att förblanda bränslet och oljan innan blandningen sprutas in och komprimeras i förbränningskammaren. Vilken typ av olja att använda

endast högkvalitativa 2T olja eller tvåtaktsolja är bäst för utombordsmotorer. Motorolja tillverkare rekommenderar användning av syntetiska-baserade 2T olja för att ge maximalt skydd. Den typ av tvåtaktsolja kommer att bero på de specifikationer och krav för din utombordsmotor, men med hjälp av syntetiska 2T oljor kommer att öka motorns förbränning och att smörja motorn bättre även under extremt höga temperaturer eller kontinuerlig användning.

Syntetiskt kontra konventionell olja

Syntetisk 2T olja är dyrare jämfört med konventionella tvåtaktsoljor som formeln innehåller tillsatser som hjälper smörja och rengöra vitala motordelar. Högpresterande 2T motorer som finns på motorcyklar kommer att dra nytta av användningen av syntetisk olja blandningar. Utombordsmotorer från gräsklippare, motorsågar och ogräs fräsar kan dra nytta av användningen av syntetiska oljor, men kommer att fungera perfekt utnyttjar konventionell olja också.
Kontroll oljenivå
< p> Oljenivån på utombordsmotorer skulle behöva kontrolleras regelbundet för att förhindra motorskador. Det är bäst att kontrollera oljenivån före varje resa för att säkerställa en smidig och bekymmersfri drift. Se instruktionsboken för specifik information om underhåll motorolja.
Slutsats

Utombordsmotorer kräver samma mängd vård och underhåll liknar motorerna som finns i en konventionell bil. Använda rätt typ av motorolja avgör den totala livslängden för din yttre motor och ger konstant ström med imponerande bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104344.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.