Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Så ändrar rekvisita på en utombordsmotor

Propellern är den viktigaste komponenten på undersidan av utombordsmotorn som driver och vänder båten. Består av vinklade blad som trycker eller drar bort vattnet från båten, rekvisita upprätthålla sometime skador när de träffar vattnet skräp såsom nedsänkta stockar och lemmar. Skadan kan resultera i böjning, sprickor, skevhet och även brott på prop. Byte av propellern bara tar cirka 30 minuter till en timme, beroende på hur hårt prop är att ta bort från axeln. Saker du behöver
Tänger
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Vass kniv
Gummiklubba
New prop kit

Visa mer instruktioner
1

Placera utombordaren på en torr och jämn yta. Vrid motorn så att prop är vänd uppåt.
2

titt inne i mitten av prop bladet och lokalisera montera muttern, sprinten och den platta brickan som håller fast prop till propelleraxeln . Räta sprinten ut med tång och dra sprinten ur axeln. Placera sprinten i säkert område.
3

Lossa och ta bort fästmuttern från propelleraxeln genom att vrida den moturs med en ratchet, förlängning och en socket. När muttern är hand-löst, avslutar skruva loss muttern med fingrarna. Placera muttern med sprinten. Dra av den platta brickan som är placerad bakom monteringsmuttern. Placera den platta brickan med sprinten och montera muttern.
4

Ta bladen av prop och dra rakt ut på prop tills den glider bort propelleraxeln. Om prop är svårt att dra, använd gummiklubba för att knacka på baksidan av prop tills det är löst nog för att ta bort från axeln. Slutför dra prop från axeln och placera den med de andra prop accessoarer.
5

Ta bort rep, snöre, fiskelina eller ogräs från baksidan av propelleraxeln med en vass kniv innan du installerar ny prop.
6

Matcha splines inuti nya prop med splines på propelleraxeln. Skjut prop helt på axeln tills den sitter upp mot axialbrickan bakom prop. Knacka nya prop försiktigt med gummiklubba, om det behövs, för att få det helt mot tryckbrickan.
7

Skjut planbrickan över axeln och upp mot nya prop. Den nya prop kit ska komma med nya prop tillbehör. Skruva fast muttern på axeln och dra åt muttern ned med ratchet, förlängning och uttag tills muttern är helt tät. Vrid prop för att säkerställa att det kommer att röra sig fritt utan några restriktioner.
8

in den nya sprinten i axeln framför monteringsmuttern. Böj sprinten med tång för att hålla den från att vibrera ur axeln. Den nya prop är nu redo för vattnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104423.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.