Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Marinmotor emissionsfaktorer

marinmotorer oftast diesel, och som ett resultat avger betydande mängder kväveoxider och partiklar, som är både allvarligt skadar folkhälsan och miljön. US Environmental Protection Agency har infört restriktioner för bränsle som används av fartyg och har även skapat en uppsättning utsläppsgränser. Flera faktorer påverkar båtmotorer utsläpp. Kemikalier

Som en grupp, svavelföreningar, partiklar och kväveoxider är alla skadliga kemikalier som vanligen finns i utsläppen från fartyg, vanligen från lastfartyg och kryssningsfartyg, bland annat. En begränsning infördes 2004 av EPA var att beställa svavel i utsläppen ska minska med 99 procent, en regel som trädde i kraft 2007. Under 2008, var en annan faktor behandlas: partiklar beordrades att minska med 90 procent och kväveoxider beordrades minskat med 80 procent Den
Age of Motor

. ålder av det marina fartyget är en faktor när det handlar om utsläpp. Inledningsvis syftade EPA att minska utsläppen från befintliga motorer, och senare skapade särskilda utsläppskrav som måste uppfyllas när en ny motor byggs. Om en motor är mer än 600 kW vid konstruerat, måste det uppfylla minimikraven. Nya motorer har möjlighet att följa de regler eftersom de innehåller den senaste högeffektiv, katalytisk omvandling efterbehandling till de utsläppsnivåer produkter.
Huvudframdrivningssystem och hjälpmotorer

Beroende på om en motor är en huvudsaklig framdrivning design eller en extra konstruktion, kan olika regler gälla. Till exempel är oceangående fartyg och stora fartyg såsom kryssare och tankfartyg, som genererar betydande mängder föroreningar, behandlas annorlunda än mindre fartyg. Ett skepp som står tre våningar högt har en motor i kategori 3 - den största. Som av 2010, vissa begränsningar har ännu inte införts på dessa motorer, men planen är att reducera kväveoxider med 80 procent och att behålla de nuvarande utsläppsrätter av svavel i utsläppen.
Restbränsle

En viktig faktor i hanteringen av marina utsläpp från motorerna är mängden återstående (reserv) bränsle som kan transporteras på ett fartyg. Bränslet i sig är en biprodukt av destillation av råolja och mycket trögflytande, tät och full av skadliga aska, svavel-och kväveföreningar jämfört med andra bränslen. Om oreglerad, kan denna restbränsle höja utsläppen med 20 till 50 procent (kväveoxid) och 750 till 1,250 procent (partiklar).
Undantag

En faktor som är värd tanke när man tittar på marina motorer utsläpp är huruvida individen motorn är undantagna. Test motorer, export motor och vissa militära motorer är undantagna från de 2008 reglerna. Det finns också vissa skillnader mellan amerikanska och europeiska regler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103930.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.