Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Skillnad mellan Återställa en bil & en båt

Återställa antingen båtar eller bilar kan vara en givande upplevelse, men de två projekten kan också vara helt annorlunda. Båtar varierar i design och konstruktion metod mer än bilar gör. Båtar som stål-skrov motorbåtar vi bli mer lik auto restaurering. Återställa en KLINKBYGGD slup däremot, kan ha nästan ingenting gemensamt med att återställa en Ford. Material

Boats har gjorts från en större mängd material än bilar. För de flesta av maritim historia, har båtar varit gjorda av trä, medan bilarna är oftast gjorda av metall. Det finns en handfull undantag, såsom Auburn båt-tail, som har kroppsbehandlingar sektioner gjorda på samma sätt Carvel-spångad båtar. I allmänhet, fast, bil restaurering kommer att innebära att återställa stål fendrar (eller glasfiber i fråga om Corvetter och några andra), och båtar kan inkludera trä, glasfiber, stål, aluminium och tyg. Återställa och reparera glasfiber båtskrov liknar reparera och återställa glasfiber karosser.
Form och struktur

hur båtar får sin yttre form är oftast helt annorlunda än bilar. En bil fender kan vara så enkelt som att stämpla en bit plåt mellan en massa dö. Äldre bilar fick sin form från bultning fendrar till ramar, nyare bilar bolt karosseridelar till unibodies. Träskrov få sin form på olika sätt - oftast med hjälp av en serie långa, böjda trä medlemmar, insvept över trä ribbor. Det finns en mängd av trä skrov system inklusive: Carvel, KLINKBYGGD, kall-formning och hud-of-frame. Dessa metoder har lite gemensamt med någon automatisk återställning.
Motorer

Alla bilar har motorer, men inte alla båtar gör. Förutsatt varje båt har en motor, det finns massor av likheter. Faktum är att många båtmotorer baserat på bil-engines såsom 350 Chevy V-8. Men marinmotorer är inte samma sak. De har ett antal komponenter utvecklats just för marint bruk. Deras kammar kan vara olika. Deras avgassystem är olika. Deras ledningar är annorlunda. Allt utom motorn kärnan kan vara särskilt anpassad för marint bruk. Även mekaniska färdigheter kommer att föra över från det ena projektet till det andra, bör du inte förvänta dig en marinmotor vara identiska.
Funktionalitet
p Det är lättast att tänka på restaurering i två faser: funktionell och estetisk. Om du återställer estetik på liknande material, är processen likartad. Funktionalitet om väldigt annorlunda, dock. Annat än motorn, med en båt, måste du ha ett sjövärdigt skrov, det vill säga ett starkt skrov som inte läcker. När du återställer en bil, förutom motorn, kan du behöva återställa funktionaliteten i flera system båtar inte har t.ex. bromsar och fjädring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104552.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.