Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Typer av Pirate Ships

i slutet av 17th och början av 18-talen, Pirates seglat på haven i en mängd olika fartyg. När ett skepp tillfångatogs - eller förvärvad ärligt, eftersom några var - det ändrades för ökad hastighet, utrymme, kanoner och besättningen. Detta innebar den typiska piratskepp ut-sköts och ut-bemannade handelsfartyg den stött i Medelhavet, Östersjön och Västindien där pirater gillade att jaga för smuggling. Slupen
sloops var vanliga i den gyllene åldern av pirater.

En enda tremastade används i Atlanten och Karibien, en slup stora bogspröt och olika riggings och akter gjorde det lätt att manövrera. Det var mellan 30 och 60 meter i längd och kan bära upp till 70 män. Även beväpnade med så många som 15 kanoner och väger 100 ton, satt slupen högt i vattnet vilket innebar att det kunde komma in vatten alltför grunt för krigsfartyg att följa.
Schooner
Schooners hade typiskt två master för och akter.

Pirater, särskilt i Västindien, värderade skonaren för sin snabbhet. Vägning 100 ton med två master riggade och akter, flyttade sin smala skrov snabbt genom vattnet vid 11 knop. En skonare som vanligen upp till 75 män och hade ungefär tio kanoner ombord. Den manöverförmåga gjorde förhandlar stim och grunt vatten lätt. Även om vissa skonare kan ha mer än två master för ökad hastighet, de var inte idealiskt att resa långa sträckor. Transporteras över 100 pirater
brigantinen
Brigantines.

annan pirat favorit i Atlanten och Medelhavet, var brigantinen större än både slupen och skonaren. Den vägde 150 ton och var 80 meter lång. Det genomfördes tolv kanoner och över 100 män. Snabb och smidig i vattnet, kunde brigantinen även förses med åror, en extra fördel när det fanns inga vindar att fylla seglen. Till skillnad från de mindre fartyg, var brigantinen lämplig för långa striderna.
Man-O-War
Man-o-war, "Queen Annes Revenge," var Blackbeard flaggskepp .

Också känd som en fregatt, var tremastade, RÅRIGGAD Man-o-war mer sjövärdig och överväldigande än mindre fartyg. Edward Teach, även känd som den berömda Blackbeard, gjorde sitt flaggskepp på 200 ton "Queen Annes Revenge." Känd som "La Concorde" innan han stal det från franska, var det över 100 meter lång och försedd med 40 kanoner. En annan berömd pirat, kapten Kidd, seglade "Adventure Galley," även en man-o-kriget, som han hade givits till kommando när anställd som kapare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104447.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.