Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur återställa blekta Glasfiber

Med tiden ytan av glasfiber delar eller blir blek eller matt på grund av normalt slitage eller solexponering. Glasfiber är målat med ett polyesterharts-baserade färg kallas gelcoat, som kan bli repad eller repig ganska lätt. Gelcoat är också känsliga för oxidation, vilket inträffar när gelcoaten bryts ned av solen och blir torr och sträv. Generellt, oavsett hur tråkig gelcoaten är, kan den lysa återställas med en liten armbåge fett. Saker du behöver
milt rengöringsmedel
Bucket
Sponge
Handdukar
Rubbing
Rena trasor
båtvax
Electric buffert
Visa mer Instruktioner
1

Fyll en hink med varmt vatten och blanda i ett milt rengöringsmedel. Grundligt skrubba ytan av glasfiber med en svamp för att avlägsna smuts och andra buildups. Skölj ytan med rent vatten och torka den med en handduk.
2

Ansök gnugga föreningen i cirkulära rörelser direkt på de oxiderade områdena, med en ren trasa. Gnid den grova oxiderade områdena tills gelcoaten blir slät och börjar lysa. Se till att du inte gnuggar genom lagret av gelcoat och exponera glasfiber undertill. Skölj ytan ren och torka den med en handduk.
3

Applicera två tunga rockar av båt vax och låt den torka tills hela ytan är oklar. Med användning av en elektrisk buffert, polera hela ytan tills den behåller sin ursprungliga glans. Torka eventuellt överskott torkat vax från ytan med en torr handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103551.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.