Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar ut en inombordare Ski Boat Drive Shaft

Drivaxeln av en inombordsmotor ski båt kan behöva byta en eller två gånger under båtens livslängd. Lyckligtvis ski båtar tenderar att ha gott om utrymme att arbeta, vilket gör processen mycket enklare än bilar. Du måste ta bort rodret före frånkopplingen drivaxeln så att du har utrymme att dra axeln genom packboxen och ut ur skrovet. Du skulle vara klokt att ta bort propellern samt att förhindra den från att bli skadad. Saker du behöver
Wrench in
platt skruvmejsel
Koppling skiftnyckel
Värmekanon
Visa fler instruktioner
1

bort brädorna bakom motorrummet genom att lossa skruvarna som håller den på plats.
2

Ta rodret genom att ta dess stödjande sprinten ut och lossa nypa bulten som håller rodret på plats. Kontrollera att rodret stöds underifrån, och försiktigt dra ut den.
3

Demontera propellern genom att ta bort sprinten och lossa propellermuttern. Knacka försiktigt på navet och skjut propellern off. Var försiktig så att du inte tappar eller skadar propellern, så även de minsta dings är dyra att reparera.
4

Lossa de fyra muttrarna som håller axeln på överföring kopplingen med en skiftnyckel, och använd en koppling skiftnyckel för att skilja den från drivaxeln. Dessutom, ta bort kopplare s låsskruvar. Använd en värmepistol för att värma upp och muttrar om de är svåra att avlägsna.
5

Dra ut axeln genom packboxen och ut genom botten av skrovet. Försiktigt placera den på en säker plats där den inte kommer att rulla runt eller skadas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104306.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.