Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder ditt 4.3L Mercruiser

Få saker i båtlivet är värre än att behöva reparera objekt som kunde ha lätt undvikas genom korrekt vinterförvaring i slutet av förra båtsäsongen. Båt vinterförvaring gäller främst tre områden, motorns kylsystem, bränsle-och elsystem. Genom att följa de rätta stegen, wnterization av Mercruiser 4,3-liters inombordsmotor är en enkel uppgift, som kräver endast några grundläggande verktyg. Den enda specialverktyg som krävs är en båtmotor spolning verktyg, finns på alla marina återförsäljare. Vid köp av spolning verktyg, vara säker på att den är avsedd för Mercruiser 4,3-liter. Saker du behöver
Skiftnyckel
platt skruvmejsel
Slang och vattenförsörjning
Silikonspray
båtmotor spolning Tool Review Bränsle stabilisator
Antifreeze

Visa fler instruktioner
1

Ta bort avtappningspluggen i aktern på båten med hjälp av en skiftnyckel. Dessutom öppnar motorrummet placerad inne i båten för att komma åt motorn.
2

Ta av luftfiltret sitter på toppen av förgasaren, antingen manuellt eller med hjälp av skiftnyckel. Vid denna tid, fäster motorn spolning verktyget till motorn enligt tillverkarens anvisningar.
3

Fäst en slang till motorn spolning verktyget och aktivera vattnet. När stadigt vattenflöde uppnås, starta motorn och köra i ungefär fem till tio minuter.
4

Gå inne i båten och grundligt spraya insidan av förgasaren med silikonspray. Spraya tills motorn stängs av på egen hand. Stäng av vattentillförseln och ta bort dräneringspluggarna längst ned på motorn. Låt motorn rinna helt innan du sätter avtappningspluggarna.
5

Fyll motorn med rätt frostskyddsmedel. Enligt Lake Conroe Marine rekommenderar Mercury fyller havet vattenkylningssystem med frostskyddsmedel propylenglykol med rostskyddsmedel. Med hjälp av en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna, ta bort slangarna kopplade till termostaten på översta framsidan av motorn, fyll systemet med ungefär en liter frostskyddsmedel.
6

Toppa eller tanka tank med bensin. Lägg den föreslagna mängden bränsle stabilisator för att förhindra bränslet från att gå dåligt. Också, spraya några elektriska ledningar i samband med att motorn med silikonspray för att förhindra att fukt bygga upp.
7

tillbaka avtappningspluggen på aktern när båten är helt dränerad.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104361.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.