Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsöka en Yamaha 4-Stroke Outboard Motor

Yamaha erbjuder konsumenterna stor variation med sin fyrtakts utombordare lineup. Bara under 2011, presenterade företaget 10 olika fyrtaktare fabrikat med dussintals olika modeller. Varje hade unika tekniska specifikationer, energisparfunktioner och planerade användningsområden. Men trots denna stora variation mellan olika modeller, Yamahas felsökningstips förblir nästan identiska för samtliga av bolagets fyrtaktare. Yamaha innehåller felsökningstips och specifika krav deltagit i bruksanvisningen för varje av dess utombordsmotorer. Saker du behöver
Tänger Wrench
utbytessäkring
Wire-borste
Ersättningsbatteri
1 kopp vatten
1 msk bakpulver
Clean butik trasor
Separat batteriladdare
Oblyad bensin
SAE 10W-30 eller 10W-40 motorolja
Syringe
Tändstift skiftnyckel
ersätter tändstift
Wire
tjockleksmätare Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
Starter
1

Använd Yamaha utombordsmotor starter. Om startmotorn inte ingripa och att motorn inte slås över, kan det elektriska systemet vara fel.
2

Kontrollera om huvudsäkringen har gått på el-start modeller. Att komma åt säkringen, skruva loss och ta bort den elektriska locket på toppen av den yttre och avlägsna säkringshållaren med en tång. Om anslutningen i mitten av säkringen är trasig, har det gått en säkring. Ersätt den med en av samma strömstyrka, som anges i avsnittet "Specifikationer" av Yamaha utombordare bruksanvisning.
3

Kontrollera batteriet nästa. Batteriet ska placeras någonstans inom vattenskotrar, skild från Yamaha utombordsmotor på en säker och torr plats.
4

Koppla bort den negativa (svarta) kabeln först och den positiva (röda) kabeln sekund. Ta ut batteriet ur dess hölje.
5

Skrapa bort eventuell korrosion från batteripolerna med en tråd-borste. Torka bort smuts eller annat uppbyggd med hjälp av en lösning av en kopp vatten och en matsked bakpulver. Torka av polerna noggrant med en ren trasa innan du fortsätter. Om batteriet är skadat, byt ut den.
6

Ladda batteriet fullt med en separat driven laddare.
7

tillbaka batteriet och batteriets kablar, ansluta pluskabeln innan det negativa.
8

Prova utombordaren starter igen. Om startmotorn ändå inte kommer att engagera sig, måste elsystemet kontrolleras av en Yamaha-certifierad mekaniker.
Motor
9

Kontrollera bränslesystemet först om motorn har problem med att starta eller köra. Se till att det finns tillräckligt med bränsle nivåer i bensintanken. Om inte, tanka med blyfri bensin med oktantal 86 eller högre.
10

Kontrollera bränsleledningarna förbinder utombordsmotorn till bränsletanken. Om några pauser eller läckor finns, omedelbart sluta använda utombordaren och ta den till butiken för reparation. Om gummy eller vattniga bränsle finns, ha bränsletanken dräneras genom en Yamaha återförsäljare att avlägsna förorenad bensin.
11

Kontrollera nivåer olja i motorn nästa. Se till att utombordaren är upprätt och plant läge. Ta sedan bort oljepåfyllningslocket och anslutna oljestickan från oljetanken. Torka av oljestickan med en trasa, sätt i det helt och sedan ta bort den och kolla oljan märket på sidan av mätstickan. Om oljenivån ligger under "L"-märket, fyll oljetanken med SAE 10W-40 eller SAE 10W-30 motorolja. Om motorns oljenivå är ovanför "H" varumärke, ta bort överflödig olja med hjälp av en ren spruta.
12

bort och inspektera tändstiften. Dessa är placerade inuti motorn fallet i varje utombordsmotorn cylindrar. Den exakta typen och antalet tändstift varierar med utombordsmotor modell, denna information kan hittas i avsnittet "Underhåll" av Yamaha utombordare bruksanvisning
13

Ta bort tändhatten och twist. varje plugg bort från cylindern med en tändstiftsnyckel.
14

Byt tändstift som har en bränd, spröd eller sprucken isolator spets med den typ som anges i bruksanvisningen.

15

Mät gapet tändstiftet med en trådtjocklek mätare. Denna klyfta bör falla inom det område som anges i instruktionsboken (vanligtvis runt 0,028 inches). Om den är för bred, förkorta den genom att trycka kroken-änden av pluggen mot en fast yta. Vidga klyftan genom att dra kroken bredare med ett tändstift gapet verktyg.
16

tillbaka varje tändstift med tändstiftsnyckel och placera locken tändstift igen.
17

Starta motorn. Om motorproblem fortsätta, ta utombordaren till en Yamaha återförsäljare. Addera Vibration
18

Kontrollera skicket på propellern om Yamaha utombordsmotor vibrerar överdrivet.

19

Skruva av propellern om den är skadad och ta den till en Yamaha återförsäljare att få den reparerad eller utbytt.
20

Ta bort alla alger eller annat skräp som kan ha trasslat i propellern.
21

Kontrollera propelleraxeln för skador. Om sprickor eller andra skador finns, ta utombordsmotorn till återförsäljaren för reparation propelleraxel.
22

Dra både motormonteringsutrymmet bulten som håller utombordaren på plats och styr svänga med en vanlig skiftnyckel.
23

Starta motorn. Om utombordaren fortsätter att vibrera, ta den till verkstad för kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104211.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.