Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort havstulpaner från Boat Propellrar

Havstulpaner är små havsdjur som fäster sig till skrov och propellrar för båtar. En koloni av havstulpaner bildar en encrustation av hårda, vassa skal som kan förorena propellrar, avlopp blocket och kraftigt minska motorns verkningsgrad. Lämnas därhän, kan nog havstulpaner bygga upp en propeller för att göra en motor värdelös. Ta bort dem är hårt arbete, och det måste göras med viss försiktighet för att undvika repor på propellern. Mejsling av propeller med metallverktyg kommer att påskynda korrosion. Metoder för vitkindade borttagning varierar beroende på om din båt är i eller ur vattnet. Saker du behöver
plast spackel
högtryckstvätt Rengöringsborste
Barnacle avlägsna sura
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
bort havstulpaner från Hand

1

Stäng av båtmotorn och vänta på propeller att sluta snurra. Om möjligt, dra båten ur vattnet.
2

Wedge och skrapa havstulpaner från prop bladen med en plast spackel. Även metallblad är starkare, kommer de skadar propeller. Detta kommer att vara lättast när båten nyligen avlägsnas från vattnet och havstulpaner fortfarande är mjuka. Du kan göra detta medan båten är i vattnet genom att dyka ner till propeller.
3

Ansök havstulpan-bort kemikalier till rester kvar efter att du skrapa havstulpaner bort. Dessa kemikalier (tillgängliga från båttrafik leverantörer) innehåller syror som löser upp överblivna bitar av havstulpan. Båten ska vara ur vattnet för att göra detta.
4

Ta på skyddshandskar och skrubba prop blad med en rengöringsborste när kemikalierna börjar skum.
5

Tvätta rengöringskemikalier utanför din propeller med tvålvatten. Addera bort Långhalsar av Power-Tvätt
6

Haul båten ur vattnet med hjälp av vilken lastbil eller vinscha dig normalt skulle ta båten in och ut ur en marina. Om du har en stor båt kan du ta den till ett varv med en torrdocka för detta.
7

Kör en slang från närmaste vattenledning till en högtryckstvätt ställa upp bakom båten .
8

Anslut högtryckstvätten och slå på den.
9

Vrid slangen på.
10

Sätt på skyddsglasögon . Krama avtryckaren för högtryckstvätt att börja sprängning havstulpaner från din prop.
11

Ta bort så många havstulpaner som du kan med högtryckstvätt, sedan stänga av den och skrapa resten av handen. Avsluta jobbet genom att behandla propellor med havstulpan-bort kemikalier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104106.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.