Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vilka var de tre första Steamboats i Mississippi?

The 19th century inledde ett område med majestätiska paddel-hjul ångbåtar, några med palatsliknande balsalar, gallerier och salonger. Dessa prålig båtarna var inte normen, men eftersom de flesta ångbåtar arbetade fordon, traskar upp och ner i Mississippi bära grödor och varor. En ångbåt kunde dra varor från Louisville till New Orleans i cirka tre veckor - en betydande tidsbesparing från månad-långa resor som krävs av de flatbottnade kölbåtar år tidigare. Historia

Den första ångbåten, som byggdes av John Fitch 1769, misslyckades kommersiellt på grund av höga produktionskostnader. År 1807 var en mer prisvärd modell som skapats av Robert Fulton och Robert Livingston. Detta lanserade de kommande åren av framgång för ångbåten godstransporter och lett till en blomstrande industri av steamboat bogserbåtar, färjor, lastfartyg och Showboats.
"New Orleans"

Den första Mississippifloden ångbåt, som heter New Orleans, påbörjat från Pittsburgh på en stenig första resa i 1811. Nicholas Roosevelt lanserade och navigerat skeppet på en skakande jungfru resa som inkluderade skakningar från New Madrid jordbävningarna. Roosevelt traskade stadigt nedströms och kom Den 12 januari 1812 i staden New Orleans, där namne fartyget förblev som en fungerande fartyg på Mississippi för bara två år. År 1814 sjönk den New Orleans efter att ha visat en nedsänkt stubbe.
"Comet"

Comet, en liten båt i jämförelse med New Orleans, blev den andra ångbåten lanseras på Mississippi 1813. Lanseringen från Pittsburgh förebådade användning av lätta, högeffektiva motorer designade av Daniel franska.
"Vesuvius"

Ett år passerade innan den tredje Mississippi ångbåt, den Vesuvius, avseglade från Pittsburgh som en fungerande båt för Robert Livingston och Robert Fulton, skaparna av den första lyckade ångbåten design. Vesuvius lanserades 1814 under befäl av kapten Frank Ogden i New Orleans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104506.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.