Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ansluter en marin bränslefilter

Båtar behöver bränslefilter behålla föroreningar som bränslet passerar genom dem och att separera vatten från bränslet. Även om det finns många märken av marint bränsle filter, de flesta är cylindriska och orienterade vertikalt i närheten av tanken, och de har en avtappningskran som visar det avskilda vattnet, som är tyngre än bränsle och måste tömmas. Trots olika marint bränsle filter som finns, är installationen en likartad och enkel process för dem alla. Saker du behöver
Vatten-bränslefilter
Motorolja
ersätter bränsle
Funnel
pappershanddukar
bandnyckel cup
Dränering eller hink
Visa fler instruktioner
1

Placera en dränering mugg eller hink för att tömma vattenskålen på botten av den marina bränslefiltret. Vrid skålen moturs för att lossa den. Låt vattnet strömma in i skopan.
2

Vrid filtret moturs för att ta bort den från bränslepumpen. Cinch filtret i en rem skiftnyckel och vrid den med verktyget om det har fastnat.
3

Jämför den gamla marina bränslefiltret till den nya marint bränsle filter för att säkerställa att det nya filtret passar det tillgängliga utrymmet nära bränsletanken.
4

Smeta lite motorolja på den nya packningen som passar mellan basen av det nya filtret och vattenskål. Ställ in packningen på vattenskålen. Skruva vattenskålen i botten av det nya filtret.
5

Sätt en tratt i hålet på huvudet av bränslefiltret. Häll bränsle i tratten för att fylla filtret. Hur mycket bränsle för att lägga beror på filtret du har. I allmänhet lägger bränsle till filtret tills det börjar läcka ut från toppen.
6

Smörj med motorolja packningen som går på toppen av det nya filtret. Skruva den nya marina bränslefiltret på elementet eller bränslepumpen som det ursprungliga filtret fästes. Dra åt bränslefiltret för hand. Dra inte annars förseglingen brytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104019.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.