Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gelcoat Stress Crack Repair

Gelcoat är en polyesterharts-baserade färg används på alla typer av glasfiber, såsom båtar, husvagnar, och tankar. Gelcoat är en mycket tjock färg som är i allmänhet omkring 1/8 tum tjock eller mer och är utformad för att skydda glasfiber, samt för kosmetiska ändamål. Glasfiber är mycket slitstarkt, men det kommer att ge innan det går sönder, vilket kan orsaka gelcoaten att spricka först. Stress sprickor i gelcoat kan repareras lätt, tillbaka till ursprungliga styrka, med förnödenheter som kan hittas på din lokala marina leverans butik. Saker du behöver
Respirator
Dye kvarn
Slipning kottar
Rags
Aceton
Gelcoat pasta
plast spackel
slipblock
400 grit sandpapper
Rubbing
Wax
Electric buffert
Visa fler instruktioner
1

Sätt på en respirator och använda ett färgämne grinder att långsamt mala direkt på sprickan i gelcoat, bildar en liten skåra i färgen. Gradvis nedtrappning av kanterna på spåret för att ge gelcoat spacklet mer yta att limma.
2

Torka rent med aceton för att avlägsna eventuella föroreningar såsom damm, vax eller olja.

Billiga 3

Lägg färgtonen som medföljer gelcoat pasta för att matcha färgen på din reparation. När färgen matchas, tillsätt 2 procent av katalysatorn och blanda ihop ordentligt med en plast spackel. Applicera katalyserad pastan till sprickan med spackel, och jämna ut den helt. Låt pastan härda i minst två till tre timmar.
4

Använd 400 sandpapper för att jämnt sand pastan smidig. Ta bort överblivna damm med en fuktig trasa.
5

Gnid ut reparationen med en trasa och gnugga föreningen tills gelcoat pastan är blank. Skölj av reparationen med rent vatten och låt den torka. Applicera en slutlig beläggning av båt vax till reparation, och polera ut det med en elektrisk buffert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103614.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.