Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man gör el för att driva en båt

Oavsett om din båt drivs av vind eller motor, elektroniska komponenter och lyxvaror beror på väl laddade batterier. För att undvika ett dött batteri, och att hjälpa till att sänka energikostnader, kan solfångare användas för att generera elektricitet. Även dessa artiklar kan vara dyrt, kan de betala för sig själva över tid, och de är tystare än den vanliga alternativet - en generator. Saker du behöver
Marine solpanel controller
Charge /blockeringsdiod
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Fastställ erforderlig storlek på solpanelen . Målet storlek ska vara minst 1 procent av amp-timmars smet rating, eftersom detta är en ungefärlig hastighet våt-cell batterier ansvarsfrihet när den inte används. För att beräkna detta, dela den watt rating av solpanelerna av utspänningen, som är typiskt 15 volt för marina solpaneler. Detta ger den amp-timmars utgång av panelen. Nu avgöra hur många soltimmar panelen kommer att få. Som en tumregel, ta fem timmar av full effekt per dag, i grumligare klimat, lite mindre. Till exempel, en 15 watt, kommer 15 volt panelen har en 5 amp-timmars produktion per dag. Självklart, om du vill att panelen ska driva mer energikrävande komponenter, kommer en större enhet behövas.
2

Leta upp en lämplig plats för panelen på båten. Hitta området mest fria av skugga, och om möjligt vända direkt uppåt istället för att vara i en vinkel. Den närmast vinkelräta att panelen är, desto större dess utsignal vara, därför uppåtriktad paneler helst kommer att placeras för middagstid, när solen är som starkast. Montera panelen på den här platsen med hjälp av utrustning som tillhandahålls med solpanelen. Addera 3

Anslut laddningsregulatorn eller blockeringsdiod till solpanelen enligt instruktionerna i dokumentationen för solpanel. Detta förhindrar laddning från att strömma ut ur batteriet när solpanelen inte är närvarande laddning, t.ex. på natten.
4

Wire panelen till batteriet. Anslut den positiva (röda) kabeln till den positiva polen på batteriet och den negativa (svarta) kabeln till den negativa polen.
5

Test utgången av solpanelerna. Anslut den positiva ledningen på multimetern till den positiva tråden i solpanelen, och anslut sedan den negativa kablarna. Se till multimetern är inställd på DC och spänningen är högre än den hos panelens utmatningskapacitet. Kontrollera rating av multimeter för att säkerställa att panelen arbetar. Som en ytterligare kontroll, skuggar solpanelen och kontrollera att produktionen minskar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104300.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.