Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter Marine Mätare

Byta båtens mätare görs vanligtvis av nödvändighet, men kan också vara en snygg förändring. Innan du byter mätare, bör du kontrollera att den befintliga ledningar är i gott skick genom att visuellt inspektera ledningarna för några kala fläckar och testa ledningar konduktivitet med en voltmeter. Använd om möjligt byta mätare som är i samma storlek som de befintliga så att du inte behöver ändra storlek instrumentbrädan hål, men det är inte ovanligt svårt att förlänga deras diameter. Saker du behöver
skiftnyckeln
Philips skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Maskeringstejp
Marker
Pencil
Sticksåg
Borrmaskin och borrar

Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel för att förhindra oavsiktlig gnista. Detta bör alltid vara det första steget i en elektrisk projekt på en båt.
2

Nå bakom instrumentpanelen för att hitta den metallklämma som håller mätaren på plats och skruva loss eller skruva isär klämman som håller den på plats. Dra mätaren ut från framsidan av instrumentbrädan. Addera 3

Notera hur de två trådarna är fästa mätaren. Olika färg trådar motsvarar tändning och jord anslutningar för olika mätare. Markera vilken tråd är fäst på "I" och "G" skruvar med maskeringstejp och en markör innan du kopplar bort dem med en skruvmejsel.
4

Mät diametern på öppningen i instrumentpanelen och jämför det med diametern hos den mall som tillhandahålls med den nya spårvidden. Om det befintliga hålet är för litet, markera streck med en penna och borra ett större hål med en borr eller en sticksåg.
5

Anslut kablarna till deras respektive tändning och inlägg slipade på nya mäta och skärpa sina anslutande skruvar. Skjut mätaren tillbaka i instrumentbrädan och anslut den anslutande klippet på baksidan av instrumentbrädan.
6

Anslut den negativa batterikabeln och vrid tändningen till "ON" för att testa mätaren.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104318.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.