Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Varför är Flotation skum i en båt?

Varför små glasfiberbåtar har flotation skum? Låt oss börja med förutsättningen att du vill att ditt fartyg skall vara osänkbar. Vi bör alla komma överens om att - om inte tungt försäkrad. Glasfiber fartyg sjunker direkt till Davey Jones Locker om skrovet punkteras. Därför måste skeppsbyggare vidta lämpliga försiktighetsåtgärder och installera Flytkroppsvolym i skrovet, som skum. Kärna av Hull
Testa vågorna.

För små, glasfiber fartyg, varven tätning kärna material, såsom skum i huden av skrovet. Dessutom aktern grepp och förvaring under kojerna innehåller ofta ytterligare flotation skum. Addera per kubikfot volym
En båt lätt som luft.

Lätta densitet material, som skum, öka flotation värde per kubikfot av volym. Allt detta gör att ett fartyg att behålla flytkraft i proportion till sin totalvikt. Även om det inte skulle hända, gör äldre skum av sämre kvalitet ibland torr och spricka, vilket gör att en del vatten migration, vilket minskar både flytkraft och hastighet.
Större fartyg
Mass och densitet är nyckeln till ett fartygs flytkraft.

Denna strategi är inte bra för större fartyg, där massan och densiteten på själva kärlet skulle överväldiga dess effektivitet. Större fartyg är beroende av system för länspumpning och partitionering, såsom vattentäta dörrar, för att förhindra allmän översvämningar.
Små träbåtar
en skeppsbruten båt.

Om du äger en liten trä fartyg, har du lite att oroa sig eftersom de typer av trä som används för varvsindustrin i allmänhet flyter. Tyvärr är de också notoriskt dyra att underhålla. Addera Hur fungerar Flotation Foam?
Motorbåt

Skummet används i båtlivet är isotropt, vilket betyder att den behåller styrka i alla riktningar. Dess 100 procent slutna cellstrukturen förhindrar teoretiskt något vatten migration. Den behåller också formen efter en påkörning. De flesta skum kärnor är gjorda av polyvinylklorid (PVC) eller den dyrare styrenakrylonitril (SAN). Dessa material är resistent mot bensin och eld.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103439.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.