Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man fixar en gammal utombordare

Om du upplever problem med båtens utombordsmotor, det finns gott om kit vattenpump du kan köpa för att fixa jobbet själv. Vattenpumpen är avgörande för tillämpningen av utombordsmotorn eftersom det drar vatten genom motorhuset för att kyla motorn. Vattenpumpen är den vanligaste komponenten av utombordsmotorn att gå ut. Saker du behöver
Wrench
Water pump kit
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Inspektera nedre enheten av motorns vattenpump. Ta bort skruvarna under vattenpumpen med en skiftnyckel. Bultarna är placerade under återfyllnadsfunktionen plattan. Beroende på storleken av bultarna, kan du behöva en 12 - eller 14-mm skiftnyckel för att ta bort skruvarna
2

Inspektera under anti-kavitationsplattan.. Ovanför propellern är en trimplan. Använd en skiftnyckel för att ta bort skruven i fliken och ställ den åt sidan. Addera 3

Lossa de resterande skruvarna i den nedre enheten av vattenpumpen och lyft den undre enheten ut ur pumpenheten . Dra ut motorn och skift axlar. Tryck försiktigt och dra ut dem.
4

Använd skiftnyckel för att ta bort bultarna på vattenpumpen s plasthölje. Lyft höljet av och ställ den åt sidan för att exponera vattenpumpen.
5

Inspektera pumphjulet, vilket är den centrifugal komponenten i pumpen. Skjut det över motoraxeln och avlägsna stålplåt och packningen från pumphjulet.
6

Lokalisera O-ringen och stålhätta på höljet och ta bort det. Dra ut nyckeln vägen med en platt skruvmejsel. Tryck på tangenten sätt och ta bort den från höljet axeln.
7

Installera den nya kit vattenpump. Följ anvisningarna som medföljer satsen. Sätt in den nya impellern ner drivaxeln och placera huset vattenpump på toppen. Vrid drivaxeln medurs samtidigt som du trycker ner den för att knäppa den på plats.
8

Installera den nya nyckeln sättet och montera O-ringen på den yttre kanten av locket. Skjut O-ringen och locket över pumphjulsaxeln. Infoga och skruva på bultarna vattenpump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104296.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.