Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett Sändande enhet i en båt bensintank

En sändande enhet är en viktig del av din båts bränslesystem, eftersom den är ansvarig för att berätta bränslemätaren vilken nivå det ska visas. Vissa avsändare använder en mekanisk anordning som flyter i det bränsle, antingen i ett rör eller fäst vid en arm, och andra typer läsa det elektriska motståndet av den återstående bränsle för att skicka den nivå till mätaren. De flesta båtar har en bekväm tillgång panel för att komma till den sändande enheten utan att flytta bränsletanken, annars måste du koppla bort tanken och flytta den till ett mer tillgängligt arbetsområde. Saker du behöver
Sändande enhet
Isolerad koppartråd
sidavbitare
Skruvmejsel
Packning
Lödkolv
Silver core löda
Spray-on elektrisk isolering

Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln, och öppna luckan ovanför den sändande enheten. Det är vanligtvis hålls på plats med ett par skruvar eller små bultar. Ta bort den gamla sändarenhet genom att koppla loss kablarna och ta bort de fem skruvarna som håller den på plats. Skrapa bort överflödigt gummi fastnat på utsidan av tanken.
2

Rikta en ny packning över fem hål mönster av tanken, och skjut den nya sändande enheten på plats. Skruva den på plats med de fem skruvarna kvar från den gamla sändarenhet. Addera 3

Skär två längder av isolerad koppartråd, och skala av isoleringen ungefär en centimeter i vardera änden. En ledare bör vara tillräckligt lång för att nå bränslemätaren och den andra bör vara tillräckligt lång för att nå närmaste chassits jord. Tvinna de frilagda trådarna tillsammans för att göra en bra anslutning.
4

Böj ändarna av trådarna i en krok form, och slinga dem under de anslutande skruvarna på toppen av den sändande enheten. Kör tråden som är ansluten till tjänsten märkt "tändning" till tändningslåset, och använda lod silver kärna att löda kabeln till brytaren. När den har svalnat, isolera samband med spray-on elektrisk isolering.
5

Anslut den andra kabeln till närmaste chassits jordanslutning. Denna anslutning kommer sannolikt att ha samma typ av anslutning som anslutningen till den sändande enheten, hålls på plats med en spännskruven. Fäst kabeln i marken anslutningen byter luckan, och anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104298.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.