Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en Spark Wire Plug Båt

Reparera en båts tändkabeln innan båten är i vattnet är den ideala situationen, men reparationen kan behöva göras som ett sätt att återvända till stranden. Byte av tråden är faktiskt den idealiska reparation, men under nödsituationer en tillfällig reparation kan utföras. Kännedom om platsen för tändstiftet och spole kommer att vara till hjälp. Den genomsnittliga helgen mekaniker kan lokalisera problemet och göra reparationen i ca 30 minuter. Saker du behöver
Skyddsglasögon
elektriker tänger
eltejp
tändkabeln, en för varje tändstift
Visa fler instruktioner
1

Leta tändkabeln genom att titta på baksidan mitten av motorn för vitt porslin del av tändstiftet. Sätt på dig skyddsglasögon. Känn längs tråden ansluten ovanpå tändstiftet och spåra den till dess andra ände som ansluts till spolen. Gör samma sak för varje tändstift och spole om det finns fler än en.
2

Kontrollera för brutet isolering längs tråden, något böja det som du går, och där tändkabeln ansluts till gnista cap kontaktdon. Gör samma sak för den ände som ansluts till spolen. Kontrollera varje tändstift och spole om det finns fler än en.
3

Byt dåliga tändkabeln (s) med en ny genom att ansluta ena änden av ett nytt tändstift tråd i konnektorhylsan på tändstiftet och den andra änden in i spolen. Se till ny tråd eller trådar, gör en bra anslutning i varje ände.
4

Reparera dåliga eller trasiga plats i tråden tillfälligt, om en ny ersättare tråd är inte tillgänglig, genom att linda elektriska tejp runt alla trasiga isolering. Gör bandet reparera en lite större än den ursprungliga tråden isolering. Gör samma sak för varje tändstift tråd som har brutit isoleringen.
5

Square bort eventuella skadade slutar med elektriker tång om det behövs. Anslut ena änden av den tejpade tråden eller trådarna, i kontakten locket på tändstiftet och den andra änden i spolen. Kontrollera att tråd eller trådar, gör en bra anslutning på varje ände. Ersätt tejpade ledningar med nya trådar så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103876.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.