Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Problem med en Evinrude E-TEC utombordare

Evinrude E-Tec utombordare är en av de mest tillförlitliga modeller av utombordsmotorer på marknaden. Tillverkaren Bombardier hävdar att motorn kan köras i över 300 timmar utan underhåll. Fortfarande, för att undvika problem är det bäst att serva motorn enligt instruktionsboken. Detta bidrar till att eliminera problem innan de uppstår. Underlåtenhet att starta
p Det finns en mängd skäl till varför en Evinrude E-Tec utombordare kan inte starta. Kontrollera först bränsle och oljenivå. Byt olja och lägga nytt bränsle. Ställ in tomgångsvarvtalet till "hög", som låg tomgång hastigheter kan inte vara tillräckligt för att få motorn att gå. Öppna ventilen tanklocket och fyll motorn. Motorn kan också vara våt. Öppna motorhuven och låt motorn torka
Motor dör
p Om motorn plötsligt dör under körning, är det sannolikt en problem med bränslepumpen. En motor döende uppstår när motorn går normalt men sedan plötsligt slutar fungera utan någon indikation. Bränslepumpen fungerar att pumpa gasen till motorn när den behöver det. Om pumpens går sönder, då motorn inte kommer att få bränsle och det kommer att skära av. Ett annat problem kan vara med injektor, en mekaniker kommer att serva den här komponenten. Lägg örat intill injektor, om det klickar sedan injektorn fungerar. Kontrollera att det inte finns några veck på bränsleledningen slangen och att ingenting fastnar i propellern.
Poor Performance
p Om motorn utför dåligt, kan problemet också vara med bränslepumpen. Dåliga prestanda kännetecknas av motorn inte utför sitt bästa, dvs kör långsamt eller trög. Bränslepumpen kan fungera vid begränsad kapacitet. Om pumpen inte levererar ett jämnt flöde av bränsle, så att motorn kan ha sporadisk prestanda. Kontrollera luftfiltret och bränslefilter. Om någon av dessa är igensatt, då motorn inte kommer att prestera sitt bästa.
Noise

onödigt buller kan orsakas av en felaktig avgassystem eller lösa komponenter. Kontrollera om motorn är skramlande. Undersök alla anslutningar på motorn, och alla skruvar och muttrar att de är täta. Se över avgassystemet för buller från avgasröret eller någon annanstans i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104294.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.