Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en 5L MerCruiser motor Korrekt

Din MerCruiser 5L motor behöver särskild vård innan du förvarar det för vintern. Vatten dras in i motorn genom pumphjulet för att hålla det kallt under användning. Detta vatten tömmer inte automatiskt och måste göras för att förhindra att motorblocket från kostsamma skador. Hellre än dragande båten till en båt mekaniker, köpa de tillbehör från någon lokal båt butiken och göra det vinterförvaring processen själv för att spara pengar. Saker du behöver
Wrench in
Outdrive muffar
Water källkodspaketet trädgårdsslang
Imma olja
Visa fler instruktioner
1

bort motorhuven och lokalisera gnistfångaren. Den gnistfångaren är en rund luftfilter som monteras på förgasaren. Ta bort muttern med en skiftnyckel och dra gnistfångaren för förgasaren.
2

Anslut outdrive muffar till en trädgårdsslang som är ansluten till en vattenkälla. Placera outdrive muffar på outdrive. Skjut muffar så att varje sida täcker ventilerna på outdrive.
3

Stäng av vattnet till läge "på" och låta luftfickor släppa från slangen innan du startar motorn .
4

Spray imma olja direkt in i förgasaren tills motorn stannar. Sätt tillbaka gnistfångaren och dra åt muttern med en skiftnyckel.
5

Vrid vattnet källan till "off" läge och ta bort outdrive muffar från outdrive.
6

Leta avtappningspluggarna på undersidan av blocket. Se din bruksanvisning för avtappningspluggen plats som olika årsmodeller är olika.
7

Ta dräneringspluggarna med en skiftnyckel och låta vattnet läcker ut ur motorn. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt dem med en skiftnyckel.
8

bort batteriets minuspol genom att lossa muttern med en skiftnyckel.
9

tillbaka motorkåpan.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103370.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.