Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning inombordsmotorer

Att äga en båt är mestadels njutning med en del huvudvärk kastas in, speciellt om motorn inte är igång smidigt. Marina inslag ofta kan leda till problem med inombordare eller utombordare, mer så än en bilmotor, vilket åtminstone hålls torr under en huv. Lär dig hur du felsöker din inombordsmotor och utför regelbundet underhåll, och du kan undvika att göra några kostsamma reparationer eller byter ut delar som var bra från början. Saker du behöver
trädgårdsslang marin motor fäste
Marine verktygslåda med skruvmejsel set, socket set, multimeter, ficklampa, gnistprovare och kompressionsmätare
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera vätskenivåer. Detta bör vara det första du kontrollerar vid felsökning. Kontrollera oljenivån, speciellt, är full och oljan är inte smutsig genom att inspektera oljestickan.
2

Undersök utsidan av motorn för lösa eller slitna remmar och slangar. Kontrollera också att se till att alla bultar och andra anslutningar har inte vibreras loss. Ofta en inombordsmotor monteringspunkt kan lossna. Dra åt dessa och andra bultar vid behov. Inspektera bränsleledning från bränslepumpen till motorn för slitna slangar eller lösa anslutningar.
3

vända båten på, efter att sätta den i vattnet. Bifoga ditt slangadaptern sin dränering plugg i botten på motorn, sedan bifoga en trädgårdsslang till adaptern.

Vrid nyckeln. Om motorn startar ganska snabbt, kan du eliminera de flesta batteri eller frågor tändning. Ge det lite gaspådrag. Om det varvtal därmed eliminera gaspådrag frågor också.
4

Slå på din multimeter och placera sina positiva och negativa tång på generatorns portarna. Kontrollera din motor manual för placering. Det bör läsa 14 eller mer.
5

Stäng av motorn och koppla slang adapter. Ta bort tändstiften med lämplig storlek socket. Installera kompressionsmätare i en av plug cylindrar, vrid runt motorn bara blyg att starta upp. Medelvärdet är 115-125 kg., Men du bör kontrollera din motor manual för att bekräfta eftersom vissa komprimering avläsningar är högre. Lägre än 115 kg. Tyder emellertid det eventuella behovet att antingen byta ut kolven, topplockspackning eller cylinder.
6

Bifoga en testare tändstift till alla leads, efter att se till att du har tagit bort alla pluggar. Vrid tändningsnyckeln men inte hela vägen på. En blå gnista ska visas när tangenten är inkopplad.
7

Få en tune-up om din båt är driver på och fungerar men uppvisar slitage. En fluid swap, ny rotor eller uppsättning tändstift kan gå en lång väg mot att utvidga din inombordsmotor liv. Byt tändstift med samma märke för att säkerställa kontinuitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103366.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.