Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Marine Heads Vs. Automotive Heads

Vissa motortillverkare som General Motors och Cummins gör i princip samma motor för både land-och marina applikationer, men marinmotorer är dyrare. Därefter är det frestande att använda bildelar på marinmotorer och det är ibland möjligt. Du måste vara försiktig, dock. Inte alla marina motordelar är desamma. Variationer tenderar att uppstå i några huvudområden. Huvuden

Engine Laserhuvudkomponenter är bland de mer komplexa komponenter av fyra-taktsmotorer som vanligen används i båtar och bilar. Även en bil och en båt får använda en identisk motorblock och andra delar, huvuden är fulla av marint-specifika delar. Att välja delar från bil huvuden som kan användas på båtar utan att skapa ett större problem än du löst, måste du vara en expert. Om du inte, du är klokt att betala extra för marina delar. Kamaxlar forma en motors prestanda
Cams

. Där bilmotorer rulla fritt på släta vägar, båtar måste driva igenom relativt trögflytande vatten. De kräver mer vridmoment. Eftersom de kräver mer vridmoment, en 350 kubiktum Chevy marina V-8 funktioner kamaxlar skiljer sig från de som finns i ett land fordon. Många av delarna kan vara utbytbara, men kamaxlarna är inte utbytbara för dessa mycket olika applikationer.
Coatings

vatten och luft i kombination är frätande. Saltvatten är starkt frätande. De flesta motorer innehåller delar tillverkade av stål som är en järnmetall: det innehåller järn. Frätande orsakar järnoxid eller rost i stål och kan förstöra en motor. Även icke järnhaltiga metaller såsom aluminium legering - kan oxidera grund frätande. Som ett resultat, marinmotorer använder ofta anti-korrosiva beläggningar. Dessa beläggningar kan vara i vattnet kanaler som kyler huvudet. Om inte en beläggning, kan de använda mässing eller liknande korrosionsbeständiga hylsor.
Andra skillnader

marina ventiler är ofta anti-korrosiv rostfritt stål, eftersom de kan exponeras att havssalt genom intag. De har vattentäta, anti-korrosiva marina packningar. De kan också ha speciella, anti-korrosiva marina lager - oftast rullager. Båtmotorer har ofta speciella frysa pluggar. Eftersom båtmotorn kom från samma tillverkare som en biltillverkare, inte anta att de är samma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104639.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.