Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man beräknar Latitude Med Sextant

En sextant är ett verktyg som har använts i århundraden för att hjälpa till att navigera haven. Den använder placeringen av solen, månen eller andra himlakroppar, och vinkeln skapas mellan kroppen och en jord bundet föremål för att bestämma en plats. Även moderna båtar är utrustade med tekniskt baserade navigations utrustning, veta hur man använder en sextant för att bestämma din position är till hjälp om en av dina avancerade apparater inte fungerar. Det första steget till att använda en sextant är att förstå hur man kan bestämma din latitud. Saker du behöver
Sextant
Solar deklination diagram för lokal middagstid
Visa fler instruktioner
Night Metod
1

Leta Polaris. Detta är också känt som North Star. Ställ in teleskopet av sextant vid horisonten och armen av sextant på Polaris. Låsa den på plats.
2

Justera positionen på Polaris med hänvisning till sextant så att armen nu är i linje med horisonten. När du gör detta, bör den vägda lod som hänger från sextant tillåtas att röra sig fritt. Observera den nya vinkeln skapas och ta del av det. Du kan få denna vinkel genom att lägga märke där strängen för den lodräta linjen faller på vinklarna i sextant.
3

Subtrahera den vinkel du noterade i steg 2 från 90 grader. Den resulterande svaret är din latitud.
Dag Metod
4

Följ stegen 1, 2 och 3 från den nattetid metod för att bestämma deklination av solen. Men istället för att använda Polaris, använd solen själv. Undvik att titta direkt på solen. Notate vinkeln uppnås i det tredje steget. Detta är solens deklination.
5

Använd en sol deklination diagram för att bestämma den lokala middagstid. Titta på aktuellt datum och tid och använd vinkel från föregående steg för att hitta den lokala middagstid.
6

Subtrahera graden för lokal lunchtid från 90 grader. Lägg solens deklination från första steget till denna summa. Detta är latituden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103367.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.