Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en Alpha One Outdrive

Mercury Alpha One utombordare är ganska komplexa bitar av maskiner. Åtgärder måste vidtas om du bor i ett område som fryser eller om du lagrar din båt för vintern. Vatten kvar i olika delar av outdrive kan frysa och skada den, vilket leder till tusentals dollar i reparationer. Slutföra några ganska enkla rutiner kan förhindra dessa skador och skydda din investering. Vinterförvaring båtar och andra utomhussporter utrustning är en nödvändig färdighet. Saker du behöver
båt trailer eller hissa
Bränsle stabilisator (t.ex. Protex) katalog trädgårdsslang
utombordsmotorer hörselkåpor
mekaniker verktyg
2-taktsolja
Motorolja
Oljefilter
Imma olja
Stiff tråd eller tandvård plocka
Antifreeze
Outdrive olja
Socket och breaker bar
Plastic
Visa fler instruktioner

1

Haul båten ur vattnet med en släpvagn eller en lyftanordning. Ta båtens avtappningsplugg för hand och tömma allt vatten ur den.
2

Lägg bränsle stabilisator /winterizer till din bränsletank. Fyll tanken tre fjärdedelar fulla och tillsätt oljan om du använder förblandning.
3

Anslut en trädgårdsslang till en uppsättning av hörselkåpor. Montera hörselkåpor över portarna vattenintag på outdrive och aktivera vattnet. Starta motorn och ta upp till arbetstemperatur.
4

Stoppa motorn. Stäng av vattnet. Utför en olja och oljefilter vid denna tidpunkt. Slå på vattnet igen och starta om motorn.
5

Avlägsna flamskydd från intaget. Kör motorn med 900 RPM och långsamt hälla imma olja eller ny motorolja i intaget tills motorn dör. Stäng av motorn. Installera om flamskydd och stänga av vattnet.
6

Töm värmeväxlaren om det är ett slutet kylsystem. Ta bort de två pluggarna från värmeväxlaren och tömma den helt. Byt avtappningspluggarna. Tappa avgasgrenrör och avgaskröken.
7

Töm motorblocket om du har ett öppet (råvatten) kylsystemet. Ta bort alla avtappningspluggarna, en i taget. Använd en styv ståltråd eller en tandläkare plocka att rensa avloppet om den blir igensatt med sand eller rost flingor. Tappa avgasgrenrör och avgaskröken.
8

Ta bort alla kylarslangar vid motorns ände. Häll frostskyddsmedel genom varje slang tills allt vatten tvingas ut ur systemet. Anslut kylning slangarna till motorn.
9

Töm och ersätta den outdrive olja. Ta propellermuttern med en socket och breaker bar. Skjut propellern och tryckbrickan från axeln. Sänk outdrive fullt nedfällt läge och täcka den med plast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103461.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.