Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man testar tändstiften med en Ohm Meter

Om du tror att dina tändstift orsakar problem, bör du kontrollera dem innan du köper en ny uppsättning. Förfarandet är inte svårt men kräver viss kunskap om hur man använder auto mekaniker verktyg och en volt-ohmmeter eller digital multimeter. Antingen Mätaren mäter ett tändstift motstånd i ohm. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Ratchet skiftnyckel
Breaker bar
Volt-ohm mätare (VOM) eller digital multimeter (DMM) katalog Tändstift bladmått manuell
Repair
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta nummer ett tändstift med din tändstiftshylsa och en spärr eller breaker bar. Det är viktigt att göra detta när motorn är kall.
2

Rengör tändstiftet ordentligt. Detta innefattar gängor och elektroder.
3

Inspektera kontakten noggrant för någon mekanisk skada, svår korrosion eller sprickor hårfäste. Om något hittas, är pluggen dåligt och bör bytas ut.
4

Kalibrera din VOM eller DMM, ställ sedan in den till den lägsta ohm inställningen. Peka på en prob hos mätaren för mittelektroden av pluggen och den andra proben på gängorna. Du bör få en behandling av oändligheten. Om du läser något motstånd, är pluggen dåligt och bör bytas ut.
5

Touch ena sidan av mitt elektroden på tändstiftet med en sond på mätaren och den andra sidan av pluggen med den andra sonden. Du kanske måste justera range inställningarna för mätaren för att få en korrekt avläsning. Spela motståndet läsning.
6

Kontakta tillverkaren tändstiftet och få rätt motstånd intervallet för den modell av tändstiftet. Om behandlingen du registreras är inom detta område, är kontakten bra. Om avläsningen är utanför intervallet, är pluggen dåligt och bör bytas ut.
7

Ställ gapet på tändstiftet med bladmått, med hänvisning till reparationshandboken eller tillverkaren för korrekt spaltinställning.
8

Byt nummer ett tändstift i huvudet, per angivet moment inställningen finns i din manual, med hjälp av momentnyckel. Upprepa steg 1 till 7 för de återstående cylindrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102271.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.