Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa Timing på en Daewoo Nubira

Den Nubira är en kompakt sedan tillverkas av sydkoreanska bilföretaget, Daewoo. Den 2001 Daewoo Nubira presenterade en 2,0-liters fyrcylindrig motor. Förbränningsmotorn har en tändningstidpunkt av 8 grader. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta motorn upp. Tändinställningen på din Daewoo kan kastas ut från normal daglig körning, men du kan rätta till det med några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Nubira i ett område där du kan arbeta på motor, sedan vända bilen på. Stäng av alla tillbehör, inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

Place trä stoppklossar under hjulen. Sätt växeln i neutralläge om du har en automatisk växellåda och park om du har en manuell växellåda. Ställ i nödbromsen och successivt anpassa motorn till en tomgång på 825 rpm.
3

ur bilen och låta rpm för att gå tillbaka till noll. Öppna huven.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund.
5

Anslut klämmorna stroboskop till antalet en tändkabeln ansluten till topplocket. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
6

Kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan faller i jämförelse med graden fliken på framsidan av motorn. Du bör nu kunna se vad den nuvarande tändningen är. Om den nuvarande tändningen är på 8 grader, sluta här. Om inte, gå vidare till nästa steg.
7

Hitta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder och lossa den med din nyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Du kommer nu att kunna justera tändningen säkert.
8

Rotera distributör med handen tills inställningsmärket driver till 8 grader.
9

Anslut distributören dammsugarslangen tillbaka till distributören bostäder och dra fast-down bolt med din nyckel. Ta tidpunkten ljuset från batteriet, tändkabeln och remskiva.
10

Stäng huven. Ta bort stoppklossar och ta med din motor tillbaka till sitt normala tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102648.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.