Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man gör en 50cc Dirt Bike Go Faster

Ridning en 50cc (kubikcentimeter) dirt bike kan vara spännande, bekvämt och effektivt. Dessa cyklar är det mest kraftfulla man kan rida utan ett särskilt tillstånd, och de är gas effektiv, relativt billiga och i vissa fall Street Legal. Det är inte ovanligt, men för ryttare att längta lite mer fart än den lilla motorn initialt erbjuder. En dirt bike från tillverkaren har en maximal hastighet mellan 25 och 45 km /h, beroende på märke och modell, men med vissa modifikationer kan uppnå en maximal hastighet på 65 mph. Saker du behöver
rengöring trasa eller stålborste
Hylsnyckel eller mutterdragare (föredraget) katalog 100 procent fullt syntetisk motorcykel olja
högoktanig bensin
V-Notch tändstift
Borra
Visa fler instruktioner
1

demontera avgasröret och ljuddämparen, och rengör båda. Använd en stålborste eller rengöring trasa för avgasröret, och skaka ljuddämparen för att mjuka upp och avlägsna koldioxid biprodukt. Uppbyggnad av kvarvarande kol i dessa delar hämmar luftflödet, vilket är avgörande för perfekt motorik.
2

Ta revolutionen limiter med hylsnyckel eller mutterdragare. Den exakta platsen beror på märke och modell, så konsultera manualen för din specifika cykel för mer information. Detta limiter stoppar motorn från att gå längre än en viss hastighet, i syfte att förlänga motorns livslängd, eller ibland för att stoppa 50cc cyklar från mer än 30 mph.
3

Byt din olja med 100 procent fullt syntetisk motorcykel olja. Denna typ av olja är mer effektiv för smörjning och kylning än traditionella oljor. Kylning din cykel så effektivt som möjligt är mycket viktigt, både för prestanda och säkerhet, när de driver en 50cc motor utöver dess typiska hastigheter.
4

Experimentera med en bensin med högre oktantal. Den idealiska oktanig bensin för smuts cykeln kommer att variera beroende på märke och modell, men högre oktantal kan ofta förbättra prestanda dirt bike. Det bästa sättet att avgöra vad bensin är bäst är att prova olika kompatibla och se vad du föredrar.
5

Uppgradera beståndet tändstift till V-notch tändstift. Dessa tändstift gnista snabbare och kan avsevärt förbättra prestandan på din cykel.
6

Borra några små hål i luftintaget rutan. Detta kan öka luftflödet genom systemet, vilket kan öka prestandan när dessa kontroller genomförs även.
7

Rengör alla andra ledningar och slangar som har ackumulerats rest, och sedan inspektera din smuts cykeln att vara att allt är ordentligt ihop. Sätt på skyddsutrustning, testa cykeln för att vara säker på att allt fungerar ordentligt, och sedan njuta av åkturen!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102624.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.