Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man reda på hur många katalysatorer är i min Exhaust

Sedan början av 1970-talet, har bilar kommit från fabriken utrustad med katalysator. Dessa enheter bränna något bränsle som finns kvar i avgaserna efter förbränningen, vilket skyddar miljön från förorening av oförbränt bränsle. När katalysatorer först infördes hade varje bil bara en omvandlare. Saker och ting är inte så enkelt längre. Nu en bil kan utrustas med allt från en till så många som fyra katalysatorer i sitt avgassystemet, och bilägaren behöver behålla alla dessa katalysatorer i skick. Saker du behöver
Vehicle servicemanual
Visa fler instruktioner
1

läsa avsnittet avgasreningssystem servicehandboken. Det kan finnas fler än en möjlig konfiguration av katalysatorer för din bil, beroende på stat eller område där den ursprungligen såldes.
2

Ta din bil till en Biltema och be teknikern finns att kontrollera dina utsläpp kontroller. Han kommer att ansluta en elektronisk läsare till uppgifter porten på din bil för att bestämma konfigurationen och villkor för dess avgasreningskomponenter. Vanligtvis delar butiker tillhandahålla denna tjänst gratis.
3

titta under bilen och leta reda på katalysatorerna. De är metalldosor på avgasrören och är vanligen avlånga och avsmalnande i ändarna. De har fäst värmesköldar, som en ljuddämpare vanligtvis inte har. En katalysator är också mindre än en ljuddämpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102698.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.