Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur att rengöra en Nissan MAF sensor

Den luftmassemätaren på en Nissan är ansvarig för att berätta motorns dator hur mycket luft kommer in i insugningsröret, vilket i sin tur meter ut hur mycket bränsle och gnista för att ge motorn. Om luftmassemätaren blir smutsig, måste den rengöras, annars kommer det inte att läsa luften korrekt och kan orsaka dålig tomgång situationer. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Nissan Maxima, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Luftmassemätare renare
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och lokalisera Luftmassemätare luftflödet, vilket är ligger precis bakom luftfiltret rutan på förarsidan av motorrummet, på insugningsröret. Lossa selen från luftmassemätaren med händerna.
2

Skruva luftmassemätaren från inloppsröret och dra försiktigt ut den ur insugningsröret.

3

Dra locket på luftmassemätaren renare och sätt i plaströr som kommer med det. Håll sensorn av kabelstam i ena handen och spraya 10 eller 15 snabba skurar av luftmassemätaren rengöringsmedlet på själva sensorn, håller munstycket nere för inte mer än en sekund i taget. Spraya varje del av sensorn, från metallen flikarna på insidan av plasten runt det, bara för att vara säker.
4

Låt sensorn lufttorka i ca 30 till 45 minuter. När det är torrt, installera den i insugningsröret med skruvmejseln och anslut selen på plats igen. Starta bilen och låt den gå i några minuter, bara för att vara säker på att det körs korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102270.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.