Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift på en 2002 Hyundai Sonata fyrcylindrig motor

Medan 2002 Hyundai Sonata kom med flera valfria fyrcylindriga motorer, är processen för att ändra tändstift i dessa motorer samma. Pluggarna är belägna i en dal som går ned i mitten av topplocket. På grund av placeringen av pluggar, kan de nås med ett tändstift socket utan att ta bort ventilkåpan från bilen, om du ansluter en förlängning bar till ditt uttag. Ta din tid och arbete en plugg i taget så att inte blanda ihop några kablar, kasta tändföljd off. Saker du behöver
Ratchet. förlängning och uttag
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Sonata och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten från batteriet kabeländen och ta bort kabeln från batteriet. Isolera kabeln bort från batteripolerna när du arbetar.
2

Leta upp de fyra tändstift kablar på toppen av ventilkåpan. Ta bort den första viran genom att dra upp på stöveln. Du kan behöva vrida skon och tillbaka lite för att befria den från pluggen. Ställ tråden åt sidan och ta inte bort någon av de andra tändkablarna ännu.
3

Sätt ett tändstift socket med en förlängning och spärrfunktion fäst i hålet och vrid tändstiftet moturs . Ta bort tändstiftet från hålet och kassera den. Ta det nya tändstiftet ur förpackningen och kontrollera att krossa brickan är på den gängade delen av pluggen.
4

Verifiera gapet på tändstiftet med ett bladmått. Den rekommenderade mellanrum för Sonata är 0,044. Medan vissa pluggar kommer pre-gap, inte alla gör. Kontrollera att det ska vara säker på att det är rätt innan du installerar tändstiften.
5

Montera pluggen in i tändstift hålet, vrida det medurs med ett tändstift hylsa och spärrskaft tills det är ordentligt, sedan vrid den ett kvarts varv mer som sittplats krossa brickan och pluggen. Detta kommer att hålla den från att vibrera loss med tiden.
6

Placera en liten mängd av dielektriskt fett på insidan av tändstift boot, tryck sedan boot på tändstiftet. Den boot kommer snäppa på plats när det är på pluggen korrekt. Flytta till nästa tändstiftet och upprepa hela processen.
7

Anslut den negativa batterikabeln till den negativa inlägg på batteriet när du har bytt alla tändstift. Placera batteriet kabeländen på terminalen och montera bulten. Dra åt skruven med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102423.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.