Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en 1995 Ford Explorer

Den 1995 Ford Explorer är utrustad med en toppventilsmotor som kräver en tillfällig stämma upp att arbeta på topp prestanda. Underhålla bilen ordentligt kan förlänga livslängden på motorn och säkerställa bästa gas körsträcka. Även större reparationer är kostsamma, kan smärre tune ups görs av den genomsnittliga hem mekaniker med relativt billiga delar från en lokal Biltema. Utföra dessa tune up förfaranden kräver endast några grundläggande verktyg och kan ofta avslöja potentiella problem innan de blir större reparationer. Saker du behöver
Skiftnyckel
Hylsnyckel
Tändstift adapter
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Byt motorolja och oljefilter. Ta bort avtappningspluggen på undersidan av oljetråget med en hylsnyckel. Tappa av oljan i en lämplig behållare och kassera den enligt lokala bestämmelser. Montera avtappningspluggen och dra åt den ordentligt. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Montera ett nytt oljefilter och dra åt den för hand. Fyll motorn med olja tills oljestickan indikerar full nivå.
2

Spola kylaren om kylmediet ser smutsig eller om åldern av kylmediet är okänd. Töm kylaren i en godkänd behållare genom att öppna avtappningspluggen med en skiftnyckel. Släng den gamla kylvätskan enligt lokala bestämmelser. Stäng avtappningspluggen och tillsätt kylvätska tills kylaren är full enligt nivåmätare.
3

Byt ut luftfiltret. Öppna huset luftfilter beläget nära framsidan av motorrummet med hjälp av de bifogade klämmorna och ta bort det gamla luftfiltret. Installera det nya luftfiltret och säkra filterhuset med de bifogade klämmorna.
4

Byt tändstiften. Ta bort tändkablarna genom att dra i stöveln bort pluggen. Ta bort den gamla tändstiften med en hylsnyckel med ett tändstift socket. Installera nya tändstift med en hylsnyckel och skjut kontakten boot på de nya tändstift.
5

Byt drivrem. Ta bort den gamla drivremmen genom att vrida remspännaren medsols med en hylsnyckel för att möjliggöra slack i bältet. Installera den nya drivremmen och lossa remspännaren spänna remmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102540.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.