Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Justera TPS på en Honda

gasspjällssensorn (TPS) på Honda monteras på brandväggen på förarsidan av motorn bredvid huvudbromscylinder. TPS är utformad för att läsa trottelpositionen och justera gasreglaget som behövs för att göra det möjligt för Honda motor för att köra ordentligt. Ibland kan de elektromekaniska delar slits ut eller behöva justeras för att hålla fordonet kör effektivt. Du kan justera TPS på bara några minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Voltmeter
Säkerhetsnål
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn och låt den värmas upp till ca fem minuter. Stäng av motorn och lokalisera AWS slangen på baksidan av förgasaren bifogas krökta inloppsröret nära gasreglaget arm.
2

Avlägsna AWS slangen från inloppsröret för att komma åt TPS sensorn på brandväggen. Lossa slangen från trycksensorn och ta bort botten bulten i TPS sensor med en hylsnyckel.
3

Lossa den övre skruven på TPS sensorn ett par vänder med hylsnyckel. Fäst den negativa (svarta) tråd med en voltmeter till fordonets ram för att jorda enheten. Sätt en säkerhetsnål i 3G-anslutningen på voltmetern, skjuta den mellan gummitätningen och elektrisk tråd.
4

Fäst den positiva (röda) tråden i voltmeter till säkerhetsnål och slå på tändningslåset utan att motorn dras runt. Kontrollera slutna och öppna spänningar på mätaren.
5

Tryck ned gaspedalen för hand tills den är helt öppen och kontrollera om spänningen ökar samtidigt trycka ner gaspedalen. Flytta säkerhetsnål och positiva tråden till 3F kontakten och upprepa processen, kontrollera den ökade spänningen.
6

Justera TPS sensorn genom att läsa registren för höga och låga ökningar och justera bulten på toppen av sensorn tills alla fyra avläsningar är inom normalområdet enligt mätaren. Säkra bulten i botten av TPS sensorn och fäst slangarna till givaren och inloppsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102569.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.