Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man gör en hemmagjord Turbo

Motor effekten är proportionell mot mängden bränsle och luft som strömmar in i cylindrarna. För att öka effektiviteten och kraften hos ett fordon, kan en turbo-system installeras. Detta system fungerar genom att trycka in mer luft i cylindrarna för att öka effektiviteten och kraften i ett fordon. Den ytterligare luft i cylindrarna gör att mer bränsle som skall tillsättas för att öka fordonets hastighet. Även en turboladdare system kan köpas och installeras, kan det vara mer kostnadseffektivt att bygga din egen. Saker du behöver
Turbo
Turbo fläns och fäste
avgassystem slang
Måttband
svetsmaterial
silikonslang kontaktdon
Oil rördelar, slangar och adaptrar
Skruvmejslar
uttag
Hylsnyckel
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

utföra en del forskning för att avgöra vilken typ av turbo bäst lämpade för fordonet. Forskning andra fordon med liknande motorer att fastställa vilken turbo systemet kommer att vara bäst för din bil.
2

Köpa turbo som du har beslutat om, med lämplig turbo fläns och fäste som fungerar med turbo . Addera 3

Mät storleken på turbo avgasutloppet och turbo kompressorns utlopp. Köp slang som är av samma storlek som den turbo avgasutloppet och ytterligare slangar av samma storlek med turbo kompressorutloppet.
4

Använd monteringsflänsen och fäste för att fästa turbon till motorn. Turboladdaren bör placeras med kompressorns utlopp vetter mot insugningsröret, samt placerad nära avgasgrenröret. En av ändarna av avgassystemet slangen in i avgassystemet fördelarens utlopp och
5

Place andra änden till flänsen. Svetsa båda ändarna av slangen till utloppet och flänsen för att säkra anslutningarna.
6

Använd avgasröret dimensionerad att kompressorns utlopp för att ansluta kompressorns utlopp till insugningsröret.

7

Fäst avgasröret med kopplingar silikonslangar.
8

Gå ena änden av turbo oljetillförseln till turbon olja-i linje. Fäst lediga änden av oljetillförseln till bilen motorns högtrycksolja montering.
9

Fäst turboaggregatet linje oil drain till bilen motorns oljetråg. Du kan installera en mottagare plugg ovanpå oljetråget eller bifoga linjen direkt till oljetråget.
10

Tune bilens kurva motorbränsle med specifikationerna på turboaggregatet. Beroende på situationen, kan du behöva installera ett mekaniskt system bränsleanrikning att hjälpa till att styra motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102611.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.