Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man testar Tändspolar

Från spolar och förpackningar spole elektroniska tändningar och datorer, kan tändsystemet vara ett mysterium. Hur vet du om en spole orsakar de problem som du upplever i din bil? Testa spolen är det första steget i felsökning av systemet och kommer att berätta utan att fråga om spolen fungerar som det var avsett. Proceduren är densamma oavsett vilken typ av bil du kör - den enda skillnaden är placeringen och typen av spole du har att arbeta med. Saker du behöver
Wrench in
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Använd en skiftnyckel för att lossa bulten på den negativa batterikabeln och satt kabeln åt sidan på en plats som inte kommer att komma i kontakt med batteriet medan du arbetar.
2

Leta spolen på ditt fordon. Ta mitt tråd som löper från spolen till distributören, sedan ta bort alla kablar som är anslutna till de positiva och negativa polerna på batteriet med en skiftnyckel. På äldre stil spolar dessa kommer att vara inlägg på toppen av spolen. Nyare system använder coil förpackningar som kräver att du drar ur kontakten kabelnät och använda stiften i kontakten för dina beröringspunkter. Addera 3

Placera det första testet bly från din ohmmeter på minuspol och den andra på den positiva polen. Läs motståndet över anslutningarna från mätaren. Du letar efter ett intervall mellan 0,70 och 1,7 ohm. Allt utanför detta intervall indikerar en defekt spole.
4

Flytta en av testet leder från sidan terminalen till hög spänning terminalen i centrum av spolen. Det spelar ingen roll vilken bly är på vilken terminal, eftersom du läser motstånd, inte ampere eller volt. Notera avläsningen från ohmmeter - du letar efter en läsning som sträcker sig från 7.500 till 11.000. Allt utanför detta intervall indikerar en defekt spole.
5

tillbaka spolkabeln på hög spänning terminal och de andra trådarna på sidan terminaler. Installera fästmuttrarna på sidan terminalerna och dra åt dem med en skiftnyckel.
6

Sätt tillbaka den negativa batterikabeln till batteriet terminalen och dra åt skruven som håller klämman.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102279.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.