Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Spark Plugs Rekommenderas för en 2000 Jeep 4 cylindrig motor

Alla tändstift tillverkare hävdar att deras pluggar är bäst. Emellertid finns en värld av skillnad mellan en sämre kontakt och en högsta kvalitet plugg. Enligt American Physical Society, påverkar kvaliteten av pluggen att verkningsgraden hos en motor. Den fyrcylindriga 2000 Jeep var utrustad med regelbundna kontakter, som är tillräckligt men inte bäst. Förstå skillnaderna i pluggar för att få den maximala hästkrafter från din Jeep motor. Platina Tändstift

Platina tändstift är ett betydande framsteg under de gammaldags konventionella pluggar. Med en central kärna gjord av platina i stället för mjukt järn, pluggar dessa gnista ger längre livslängd. Vidare järnkärna pluggar ger maximal effekt över ett mycket smalt temperaturområde. Om kontakten är för varmt eller kallt, kommer det inte producera maximal gnista effekt. En platina plugg fungerar bra i alla temperaturområden. Dessa pluggar är tillgängliga från flera tillverkare.
Iridium spets Plugs

Iridium är en metall från platina-familjen och är en härdare för platina. Iridium-tippade pluggar utvecklades för luftfarten användning i början av 1960. Under åren har de utvecklats successivt och är nu tillgängliga för bilindustrin användning. Iridium-tippade pluggar producera toppeffekt över ett brett temperaturområde.
Fusion Plugs
Fusion pluggar har fyra elektroder, pekar något utåt.

Bosch Corporation utvecklat en fusion plugg, som kombinerar platina för centrum elektrod med en iridium spets. Pluggen har även fyra jordelektroder (den yttre delen av pluggen). De yttre elektroderna pekar något utåt från pluggen, mot förbränningskammaren, men inte gå över mitten elektroden. Genom att kombinera det bästa av båda metallerna, erbjuder denna plugg ökat motorns verkningsgrad över vanliga pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102474.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.