Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en Mazda 626

Mazda 626 var en medelstor sedan erbjuds av Mazda 1979-2002. Bilens tändningen bestäms när en gnista skulle uppstå i förbränningsmotorn för att starta bilen. Tändningen kan kastas bort av normal vardaglig körning. Du bör regelbundet kontrollera och korrigera tändinställningen på din Mazda 626 att hänga med underhåll av din bil. Tändinställningen för 2002 Mazda 626 är i ett intervall från 6 till 18 grader, och kan justeras med några verktyg och mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din bil på ett område med utrymme att arbeta på motorn. Låt motorn gå på tomgång, och stänga av alla tillbehör inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

ur bilen och Blockera hjulen på din bil med stoppklossar för säkerhetsskäl. Sätt transmissionen i friläge, om du har en automatisk växellåda eller enhet om du har en manuell växellåda, och bestämt engagera nödbromsen. Ta motorn till en tomgång på 500 till 800 varv om du har en automatisk växellåda, eller 550-800 om du har automatväxellåda. Addera 3

Avsluta din Mazda 626 med nöd bromsen ordentligt och öppna huven för att få tillgång till din motor. Engagera rusvarvtalet kontroll ligger vid tomgång luftreglerventilen av din motor, så att du motorn kommer att behålla sin varma tomgång.
4

fast den röda klämman på timing ljus till den positiva polen först, och den svarta klämman för stroboskop till minuspolen sekund. Anslut klämmorna stroboskop till antalet en tändstiftet kabeln är ansluten till motorns cylinderlock. Shine själva stroboskop på den gula markeringen ligger på vevaxelns remskiva.
5

Beakta tidpunkten markeringen på remskivan och jämföra tidpunkten till den grad fliken på framsidan av motorn. Du kan avbryta all verksamhet om du är nöjd med den nuvarande tändning tiden, eller så kan du gå vidare till nästa steg.
6

Lossa distributören lock-down bolt med din nyckel och koppla loss slangen distributören vakuum från fördelningshuset. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar.
7

Använd din hand för att rotera slangen distributören vakuum tills tidpunkten markeringen på trissan falls drivorna 6 till 18 grader.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra åt distributören låsning bult och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljus och stänga av tomgångsvarvtalet.
9

Stäng huven på din motor, ta bort stoppklossar från dina hjul, och ta med din motor tillbaka till sin före operation tillstånd.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102646.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.