Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

VW Timing specifikation

Alla bilar som har en förbränningsmotor har timing specifikationer. För en bensinmotor, är detta det exakta ögonblicket att tändstiftet alstrar en gnista. För en dieselmotor, är det den exakta tidpunkt att injektorn öppnar upp och sprutar in bränsle. För Volkswagens, är det inte annorlunda. Det viktiga är att få rätt specifikationer, och förstå vad de specifikationer betyder. Förståelse bensinmotor Timing

När kolven når toppen av cylindern, har tändstiftet att avfyra att antända bränsle. Emellertid finns en tidsförskjutning mellan den tidpunkt käglan bränder och den tid det faktiskt tar för hela blandningen att brinna. Om kontakten var att skjuta höger högst upp på linjen, skulle kolven vara på väg tillbaka ner genom tiden flamfronten reste 100 procent. För att kompensera för tidsfördröjningen, utlöses pluggen lite innan kolven når toppen. Detta kallas bränning Innan Top Dead Center, eller BTDC. Alla timing specs anges i grader BTDC. Till exempel, vissa motorer anger 8 grader BTDC.
Förstå Diesel tändningsmatris

Många Volkswagens, med början i slutet av 1970 till början av 1980, hade en dieselmotor. Bearbetning av en dieselmotor är annorlunda än en bensinmotor. När kolven når toppen på sitt slag öppnar en injektor upp och sprutar in bränsle. Den exakta tidpunkten kan inte vara högst upp på stroke, på grund av tidsförskjutning. Därför är alla diesel timing specs också ges som BTDC. Till exempel, vissa motorer ange 3 grader BTDC. För att ställa in tiden på en dieselmotor kräver omfattande kunskap och bör inte försöka med ett genomsnittligt hem mekaniker.
Skaffa Volkswagen Specs

Tusentals Volkwagen motorer tillverkades, var och en med sina egna unika timing specifikationer. Kontakta serviceavdelningen på en Volkswagen återförsäljaravtal, och ge dem den information om bilen. Saker som de kommer att be om är år, modell, motortyp och storlek. Dessutom kan den speciell vara annorlunda om det är en automatisk eller manuell växellåda.
Ventiltider Specs
p Om din Volkswagen har en kamaxel som drivs av en rem, remmen ska bytas var 60.000 miles. Om remmen går sönder på grund av ålder, kommer ventilerna slå kolvarna, vilket gör att motorn självDestruct. Volkswagen fast en grupptalan eftersom den underlät att varna ägarna om det här problemet.

Kamaxelns timing är både väldigt enkelt och väldigt svårt på samma gång. Den enkla delen är kö inställningsmärkena. Vevaxeln drevet har ett märke som anger antalet en cylinder är på Top Dead Center, eller TDC. Den kamaxelhjulet har också ett märke som anger ÖD. Den svåra delen är att dreven inte kan röra sig när bandet ändras. Om ett kedjehjul flyttar bara lite, kan motorn förstöras när den slås på med den nya remmen. Av denna anledning bör ställa tidpunkten på en kamaxel endast utföras av en kvalificerad Volkswagen professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102195.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.