Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Advance tändningen på 1986-1993 Mustangs

Alla Ford Mustang motorer 1986-1993 har en tändningen på 10 grader. Tändinställningen på alla modeller justeras på samma sätt. Tändinställningen av en förbränningsmotor styr när en gnista uppstår för att starta motorn. Du bör rutinmässigt justera tändningen till rätt inställning som en del av din Mustang rutinunderhåll. Du kommer att behöva några verktyg och några mekaniska färdigheter. Var noga med att inte skada eller tappa bort några delar av motorn vid justering av tändningen. Saker du behöver
stroboskop
Wrench
Startkablar
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

parkera din Mustang i ett område med tillräckligt utrymme för att arbeta på motorn på ett säkert sätt. Stäng av alla tillbehör och utrustning, inklusive radio och luftkonditionering /värme.
2

Place stoppklossar under hjulen på din bil. Sätt i friläge, engagera nödbromsen, och ta motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Öppna huven. Koppla den enda tråd pipen kontakten på tändmodulen.
4

Anslut ett stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först, därefter den svarta klämman på minuspolen sekund.

5

Placera stroboskop klämmor på nummer 1 tändkabel ansluten till topplocket. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
6

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Du kan avancera timingen lite utöver de rekommenderade 10 grader, men inte avviker alltför långt ifrån 10 grader.
7

Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult vid basen av distributör bostäder. Koppla loss slangen distributören vakuum och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Ground förgasaren switch med startkablar.
8

Rotera distributör med handen tills tidpunkten märket på trissan når önskad tändning tid.
9

Koppla distributören vakuumslangen från elektroniska gnistan datorn och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Spänn-down bolt med din nyckel. Ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från motorkomponenter. Anslut den enda tråd kontakten pipen tillbaka in tändningen styrmodulen.
10

Ta bort stoppklossar från hjulen på din Mustang.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102642.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.