Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man använder en varvräknare till Tune Up en bil

Varvräknare mäta hastigheten på rotationen av ett sådant system som motorvarvtal (varv per minut) eller uppehållstiden poäng tändning. Väntetid är den tid de punkter är i kontakt med varandra under varje varv för fördelaren, energigivande tändspolen och medger motorn att avfyra vid den rätta tidpunkten. Även nyare bilar är utrustade med elektroniska tändsystem som saknar poäng och en förinställd bor, kan det dröja till tändningen punkter äldre fordon ställas in med en uppehållstid varvräknare. Saker du behöver
Dwell varvräknare
nagelfil
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta fördelarlocket och haka av klippen med händerna. Dra bort locket från distributören och rengör punkterna metallkontakt inne i locket med en nagelfil.
2

bända försiktigt punkterna (liknar en alligator klipp med en liten disk satt vid varje spets) öppna med en skruvmejsel och försiktigt rengöra någon kol från kontakterna med och nagelfil.
3

Byt fördelarlocket och fäst klämmorna.
4

Dra gummi starta om nummer ett tändkabeln upp från fördelarlocket, bara tillräckligt långt för att exponera metallen terminalen. För de flesta fordon, kommer antalet en tändkabeln vara den första tråden på toppen av den vänstra sidan av distributören som du möter bilen, om du är osäker rådfråga bruksanvisningen. Tryck på den gröna krokodilklämman av uppehållstiden varvräknare och bifoga det till terminalen nummer ett tändstift tråd.
5

Anslut den svarta klämman från fastighetens varvräknare till den negativa batteripolen.

6

Starta motorn och läs av varvräknaren. Uppehållstiden bör läsa 50 procent. Om tidpunkten är avstängd med mer än två procent stänga av motorn och ta bort fördelarlocket och justera poängen gapet med en skruvmejsel. Vrid justerskruven vid basen av de punkter medurs för att vidga springan och minska uppehållstiden, eller moturs för att minska klyftan och öka tiden poängen är i kontakt.
7

Fäst fördelarlocket och testa inställningarna med varvräknaren. Fortsätt att återställa och testa om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102651.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.